SIVECO Romania susține excelența în educație

SIVECO Romania susține excelența în educație

Luni, Aprilie 1, 2013

Peste 450 de elevi participă la ediția din 2013 a Olimpiadei Naționale de Matematică

Cea de-a 64-a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică atrage în acest an peste 450 de elevi pasionați de matematică, din clasele VII – XII, care s-au calificat în etapa națională în urma rezultatelor de top obținute la fazele județene.

Prestigioasa competiție se desfășoară în perioada 1-5 aprilie, la Brașov, la Colegiul Național Andrei Șaguna și va fi urmată de Barajul pentru selecția loturilor naționale de matematică. În urma acestei etape de Baraj, 6 elevi vor fi selectați să reprezinte România la Olimpiada Internațională de Matematică, ce va avea loc în Santa Marta, Columbia, în perioada 18-28 iulie 2013.

"Suntem impresionați să vedem și anul acesta un număr mare de elevi din toate județele țării, pasionați de matematică, dând dovadă de multă perseverență și seriozitate pe tot parcursul şcolii, prin participarea la etapele intermediare pentru calificarea la faza națională a olimpiadei de matematică. Suntem foarte mândri de ei toți și le dorim mult succes în competiție, fiind convinși că cei care vor obține cele mai bune rezultate vor reprezenta România cu succes la competițiile internaționale care vor avea loc anul acesta. Ne bucură de asemenea să constatăm un interes crescut al mediului privat față de astfel de manifestări educaționale, care stimulează și încurajează an de an mii de elevi de gimnaziu și liceu să se pregătească să atingă excelența în matematică", a declarat Ariana Bucur, Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov.

Concursul este organizat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România (S.S.M.R.), iar anul acesta beneficiază de susținerea locală a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov, Filialei Braşov a S.S.M.R., Colegiului Naţional Andrei Şaguna Braşov, și de sprijinul acordat de SIVECO Romania, de autorităţile municipale şi judeţene şi de Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Transilvania din Braşov.

"Numărul mare de elevi care participă an de an la această competiție de elită, precum și nivelul lor foarte ridicat de pregătire, îmi întărește convingerea că vom avea generații de absolvenți de facultăți de matematică foarte talentați, pasionați și determinați să facă performanță. Și acest lucru este esențial pentru creșterea competitivității României pe plan mondial. Pentru SIVECO Romania este deja o tradiție să susțină astfel de manifestări și pe lângă sentimentul de mândrie pe care îl avem de fiecare dată când suntem alături de acești tineri talentați, simțim că este de datoria noastră să investim în viitorii matematicieni, și de ce nu informaticieni ai țării", a declarat Florin Ilia, Vicepreședinte SIVECO Romania.

Probele de concurs vor fi jurizate de o Comisie Centrală formată din 60 de profesori de prestigiu din toată țara din învățământul preuniversitar sau universitar, fiind coordonată de prof. univ. dr. Radu Gologan, Preşedinte al Societății de Științe Matematice din România.

SIVECO Romania are o lungă tradiţie în susţinerea evenimentelor educaţionale din sfera matematicii şi informaticii, precum Olimpiada Naţională de Informatică, competiţia ".campion", dar şi concursuri interjudeţene de programare, care reprezintă etape utile în pregătirea elevilor calificaţi la olimpiadele naţionale, contribuind de asemenea la descoperirea şi încurajarea talentelor informatice.