Operatorii aerieni autohtoni - în plin proces de restructurare informatică | SIVECO Romania

Operatorii aerieni autohtoni - în plin proces de restructurare informatică

Joi, August 14, 2008

În România ultimilor ani, întregul peisaj antreprenorial a fost marcat de o deschidere fără precedent către tehnologie şi inovaţiile din domeniul IT. Odată cu legiferarea societăţii informaþionale la nivel european, industria aviatică românească s-a impus ca un domeniu extrem de permeabil în ce priveşte asimilarea de noi instrumente informatice.

“În prezent, la nivel naţional, au fost implementate toate standardele operaţionale şi de navigaţie europene. Acest lucru face din exploatarea sistemelor IT avansate o necesitate de primă importanţă pentru industria aeronautică din România. Transportatorii aerieni, fie ei publici sau privaţi, recurg, în momentul de faţă, la informatizarea fluxurilor de lucru, ca măsură de restructurare şi eficientizare a activităţii proprii. SIVECO Romania întelege foarte bine imperativele de modernizare ale companiilor aeriene, şi, de aceea, a pus la punct o ofertă software individualizată pentru această industrie”, este de părere Ciprian Şandru, Cluster Manager Transport & Media, în cadrul SIVECO Romania.

În momentul de faţă, piaţa IT românească este capabilă să furnizeze beneficiarilor din industria aero o gamă largă de instrumente software de suport.  Aviaţia comercială românească, aflată în plin „up-grade” al infrastructurii sale informatice, are acces, de pildă, la sisteme IT integrate, care eficientizează, în cifre absolute, activităţile de bază ale principalilor operatori interni.

“Companiile de transport aerian trebuie să asigure pasagerilor lor nu numai garanţia unui zbor în condiţii de siguranţă şi securitate absolută, ci şi servicii performante, la standarde europene de calitate. Pentru realizarea acestui desiderat, SIVECO Romania îşi propune să sprijine strategia de dezvoltare a operatorilor aerieni, în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor, siguranţei circulaţiei şi securităţii transportatului pe calea  aerului. Din acest punct de vadere, CARPATAIR Timişoara, astăzi unul dintre cei mai mari operatori privaţi de trafic aerian din România şi din Europa de Est, reprezintă un model de succes al restructurării informatice din domeniul aviatic. În urma implementării sistemului informatic integrat SIVECO Applications, dezvoltat de SIVECO Romania, CARPATAIR Timişoara beneficiază de o gestiune superioară a tuturor resurselor sale”, adaugă Ciprian Şandru.

Accesarea sistemelor informatice de tip ERP (Enterprise Resource Management) marchează trecerea companiilor aeriene într-o nouă etapă de dezvoltare. Având la dispoziţie facilităţile oferite de aceste instrumente, operatorii de trafic aerian câştigă rentabilizarea zborurilor, simplificarea procedurilor interne, precum şi monitorizarea permanentă a rutelor operate. În plus, în baza rezultatelor generate de sistemele informatice integrate, aceştia îşi îmbunătăţesc vizibil activitatea de control şi de decizie, fiind capabili să anticipeze cu exactitate evoluţia pe termen lung a acestei industrii.