Organizaţiile mici şi medii sunt ajutate să se extindă | SIVECO Romania

Organizaţiile mici şi medii sunt ajutate să se extindă

Luni, Martie 23, 2009

Doriţi să vă găsiţi un partener de afaceri în Europa? Aveţi nevoie de informaţii de pe o anumită piaţă pentru a vă extinde? Doriţi asistenţă pentru înregistrarea unei companii sau a unei sucursale în străinătate? Reţeaua virtuală de portaluri de afaceri reprezintă puntea de legătură între mediul de afaceri românesc şi cel european. LD CAST (Local development Cooperation Actions Enabled by Semantic Technology) este un nou sistem de tip birou unic, care are ca scop colaborarea între camerele de comerţ europene.

SIVECO Romania este partener în proiectul LD CAST, demarat la 1 ianuarie 2006 şi finalizat în iulie 2008.

LD CAST îşi propune depăşirea barierelor în calea cooperării transeuropene în mediul de afaceri. Folosind tehnologia semantică pentru depăşirea barierei lingvistice, portalul afişează documentele necesare pentru obţinerea unui serviciu de afaceri în limbile engleză, bulgară, greacă, italiană, poloneză şi română.

Proiectul LD CAST îşi propune sa specifice, să dezvolte şi să evalueze o reţea integrată de servicii publice pentru companii private. Proiectul pune la dispoziţie un framework de cooperare atât la nivel local, cât şi la nivel global pentru a permite Camerelor de Comerţ ale Europei să deschidă agenţii locale care funcţionează ca un punct de acces către serviciile puse la dispoziţie de către organizaţiile participante”, declară Monica Florea, Project Manager al proiectului.

Avantajele portalului sunt creşterea vitezei de obţinere a serviciilor şi eliminarea deplasărilor pentru realizarea diferitelor proceduri birocratice.

Coordonatorul proiectului este DATAMAT S.p.A., Italia, iar partenerii sunt Italia – Retecamere SCRL; Libera Universita Internationale degli Studi Socialiş România - SIVECO Romania SA; Institutul de Cercetare Dezvoltare în Informatică, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Grecia - Center for Research and Technology CERTH/ITI, Austria - BOC Asset Management GmbH, Bulgaria - Bulgarian Chamber of Commerce and Industry, Polonia - Lower Silesian Chamber of Commerce.

Informatii detaliate referitoare la evolutia proiectului precum şi documente publice se pot găsi în cadrul portalului http://www.ldcastproject.com/.