Peste 18 milioane de rapoarte de credit eliberate in ultimii ani cu soft-ul dezvoltat de SIVECO Romania | SIVECO Romania

Peste 18 milioane de rapoarte de credit eliberate in ultimii ani cu soft-ul dezvoltat de SIVECO Romania

Marţi, Mai 13, 2008

Alaturi de Biroul de Credit, Banca Transilvania si Microsoft Romania, SIVECO Romania a participat la conferinta dedicata domeniului financiar – bancar „Biroul de Credit: factor important al unei activitati de creditare sanatoase”, organizata de Finmedia cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor. Evenimentul a reunit prezentari ale specialistilor de marca, precum si dezbateri pe subiecte de actualitate privind activitatea Biroului de Credit, in prezenta unui auditoriu format din reprezentanti de renume ai sistemului financiar – bancar romanesc.

Cu ocazia conferintei, Lucian Grigorescu, Project Manager in cadrul companiei SIVECO Romania, a prezentat participantilor aplicatia „Automatizarea procesului de interogare  a Biroului de Credit si a interpretarii rezultatului primit”, punctand principalele beneficii ale implementarii. Sistemul propus se instaleaza la participant si se bazeaza pe un serviciu web care permite comunicarea directa intre aplicatia interna implementata a participantului si Biroul de Credit, si pe un portal ce administreaza schemele de interpretare a raspunsului primit de la Biroul de Credit.

Prin interogarea automata a bazei de date a Biroului de Credit din aplicatia interna a fiecarei banci si interpretarea in mod automat a Raportului de Credit receptionat, eficienta procesului de creditare creste considerabil, concomitent cu reducerea timpului de raspuns la solicitarile clientilor In acelasi timp, administrarea schemelor de eligibilitate pe baza carora se interpreteaza rapoartele de credit poate fi facuta de catre fiecare institutie financiara in parte, functie de tipul produsului de credit solicitat si a normelor si procedurilor interne specifice. Prin calcularea automata a eligibilitatii clientilor, se elimina subiectivismul in procesul decizional.

„Inca de la inceputul colaborarii noastre, SIVECO Romania a sustinut Biroul de Credit in reprezentarea unei surse sigure si eficiente de informatii pentru participantii sai. Marele avantaj al sistemului SIVABON ce sta la baza functionarii acestei institutii deosebit de importante pentru Romania este acela ca a contribuit la constutirea de relatii financiare cu grad redus de risc pentru participanti (institutii financiar-bancare si non-bancare) si, indirect, pentru intregul sistem financiar romanesc. In cadrul colaborarii instituite de Biroul de Credit cu ajutorul principiului reciprocitatii, fiecare participant isi  aduce contributia la construirea si mentinerea unei baze de date de mare amploare continand date de cea mai buna calitate. In acest sens, tandemul dintre aplicatia SIVABON si aplicatia ce automatizeaza procesul de interogare a bazei de date a Biroului de Credit si a raspunsului primit, se constituie intr-un instrument extrem de puternic si eficient la indemana participantilor la sistemul Biroului de Credit”, declara Lucian Grigorescu.

Colaborarea dintre SIVECO Romania si Biroul de Credit a demarat odata cu dezvoltarea si implementarea aplicatiei SIVABON (Sistem de Validare a Bonitatii), in prima jumatate a anului 2004. Aplicatia SIVABON, dezvoltata de SIVECO Romania in colaborare cu specialistii Biroului de Credit, administreaza o baza de date comuna ce contine informatii despre clientii de retail, debitori, persoane fraudulente si conturile lor. Sistemul gestioneaza date negative si pozitive, provenite din surse bancare si non-bancare.

SIVABON se doveste a fi, astfel, un sistem de gestiune a beneficiarilor de credite bancare pe plan national. Prin gestionarea si de date pozitive, Biroul de Credit ajuta clientii bun-platnici in relatia lor cu bancile din Romania in scopul obtinerii de credite, constituindu-se in acest sens un adevarat avocat al clientilor buni platnici care pot beneficia datorita Biroului de Credit de conditii mai avantajoase la accesarea unui credit. In vederea reducerii riscului de creditare, in acest an, Biroul de Credit in colaborare cu SIVECO Romania vor demara faza a III-a a proiectului, sistemul de scoring, oferind un instrument deosebit de util bancilor in previzionarea comportamentului de rambursare a creditelor contractate de catre clientii bancilor.

„Conferinta „Biroul de Credit: factor important al unei activitati de creditare sanatoase” a reunit importante nume ale sectorului financiar – bancar din Romania, deschizand discutii pe subiecte de mare interes la acest moment. Oportunitatea colaborarii Biroului de Credit din Romania cu celelalte Birouri ale statelor europene, dezvoltarea sistemului de scoring, automatizarea procedurilor si imbogatirea sferei de informatii si participanti la sistem reprezinta puncte de maxim interes pentru sectorul financiar – bancar romanesc si, de asemenea, pentru compania noastra. SIVECO Romania a sustinut, inca de la inceput, evolutia Biroului de Credit, si vom continua sa o facem, prin intelegerea aprofundata a cerintelor particulare ale acestei institutii si prin oferirea unui soft care sa-i eficientizeze si faciliteze si in viitor activitatea, in conditii de inalta securitate”, a declarat Lucian Grigorescu, Project Manager in cadrul companiei SIVECO Romania.

La lucrarile conferintei, au prezentat aspecte legate de activitatea Biroului de Credit si rolul acestuia, Serban Epure – Director General Biroul de Credit, Elena Petculescu – Presedinte de Onoare Bancpost, Radu Grațian Ghetea – Presedinte CEC si Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Cristian Bichi – Director Adjunct , Director Adjunct Directia de Stabilitate Financiara BNR, Alina Savoiu – Autoritatea Nationala de Suprveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Dan Vlaicu, Secretar de Stat, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului etc.