Platforma Europeană de Management a Mobilităţii premiază planul de deplasare către serviciu a angajaţilor SIVECO Romania | SIVECO Romania

Marţi, Mai 19, 2009

Bucureşti, 19 mai 2009 - SIVECO Romania primeşte din partea EPOMM - Platforma Europeană de Management a Mobilităţii - în cadrul proiectului Commerce (Creating Optimal Mobility Measures to Enable Reduced Commuter Emissions) o distincţie onorantă: Premiul Special al Juriului. Premiul a fost atribuit pentru dezvoltarea cu succes a planului de deplasare către muncă a angajaţilor proprii, în cadrul ceremoniei Pan European Workplace Mobility Plan Awards, care a avut loc în perioada 13 - 15 mai 2009, în San Sebastian, Spania.

Planul de mobilitate are ca obiective principale diminuarea stresului angajaţilor prin asigurarea transportului la locul de muncă, precum şi grija faţă de mediu prin folosirea raţională a unui sistem de transport cu microbuze sau a transportului public.

SIVECO Romania a avut ca partener în acest proiect Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti.

EPOMM, în parteneriat cu COMMERCE, organizează anual Conferinţa Europeană de Management a Mobilităţii - ECOMM, şi decernează premii ca o recunoaştere a rolului esenţial pe care îl au planurile de mobilitate pentru reducerea emisiilor de CO2, a ambuteiajelor şi a altor efecte negative ale transportului asupra mediului.

Acest proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Intelligent Energy Europe are ca parteneri oraşele Londra, Paris, Budapesta, Kaunas, Plovdiv şi Bucureşti.

Emisiile ridicate de dioxid de carbon au un impact negativ asupra calităţii vieţii celor care trăiesc în oraşe, iar COMMERCE urmăreşte prin intermediul Planurilor de Călătorie la/de la Locul de Muncă: stabilirea standardelor UE pentru Planurile de Călătorie la/de la Locul de Muncă şi promovarea acestora prin crearea unei Platforme Europene a Planurilor de Călătorie şi a unei competiţii pan-europene privitoare la acestea; promovarea Planurilor de Călătorie în 6 oraşe din consorţiul COMMERCE printr-un program susţinut de recrutare din rândul angajaţilor şi prin training în cazul municipalităţilor; standardizarea Planurilor de Călătorie la/de la Locul de Muncă deja existente în Londra şi Paris şi instituirea unui Forum al Planurilor de Călătorie pe durata a 3 ani, în 4 ţări noi membre ale UE.

"Planul de mobilitate dezvoltat de compania noastră demonstrează nu numai responsabilitate faţă de protejarea mediului, ci şi grija faţă de sănătatea angajaţilor nostri, şi consideraţie faţă de condiţiile lor de transport spre şi de la birou", declară Dana Bichir, Vicepreşedinte Resurse Umane şi Calitate în cadrul SIVECO Romania.