Platforma Wand Education lansează în Marea Britanie la BETT 2018 primele pachete de conținut educațional | SIVECO Romania

Platforma Wand Education lansează în Marea Britanie la BETT 2018 primele pachete de conținut educațional

Luni, Ianuarie 22, 2018

Wand Education va lansa în premieră la actuala ediție a Târgului BETT din Londra primele pachete de conținut educațional aliniat la programa școlară britanică.

Conținutul disponibil în platforma Wand Education va beneficia de toate avantajele tehnologiei digitale: interactivitate, corectare automată și validare instantă a răspunsurilor, rapoarte de monitorizare a progresului elevilor.

Dezvoltată atât pentru învățământul primar, cât și gimnazial, platforma Wand Education le oferă profesorilor mijloace rapide și eficiente pentru a accesa, edita și livra prezentări, activități de testare și evaluare.

Platforma reduce semnificativ timpul petrecut de profesori în pregătirea materialelor didactice și, în același timp, le permite să monitorizeze în timp real progresul elevilor prin intermediul unui set avansat de rapoarte, fiind adaptată programei școlare britanice și structurată în jurul unei librării de lecții deja create.

Totodată, platforma permite corectarea automată a răspunsurilor date de elevi la întrebările închise  și le oferă profesorilor posibilitatea de a adăuga comentarii, în cazul răspunsurilor formulate de elevi la întrebările deschise.

“Principalele beneficii obținute prin folosirea la clasă a lecțiilor din Wand Education sunt reprezentate de: creșterea motivației elevilor, progresul înregistrat de ei în reținerea informațiilor, îmbunătățirea întregului proces de predare și învățare din toate punctele de vedere. Este semnificativ faptul că, în cazul fiecărui test rezolvat, profesorii au acces la rapoarte inteligente care arată atât evoluția individuală a fiecărui elev, cât și evoluția la nivel de clasă. Astfel, profesorii identifică rapid problemele, putând interveni pentru a debloca anumite situații de învățare”, declară Daniel Părchișanu, Project Manager eLearning din cadrul SIVECO România.

Produsul Wand Education a fost confirmat pe piața din Marea Britanie, iar programele pilot derulate recent în școlile britanice West Exe și Cranbrook din regiunea Devon au demonstrat că platforma îi ajută pe profesori să economisească timp prețios în pregătirea și corectarea lecțiilor și că îi motivează pe elevi să se implice mai mult în timpul orelor.

„Elevii sunt astăzi mult mai receptivi la noua tehnologie. Una dintre cele mai importante functionalități din cadrul platformei o reprezintă, pentru mine, rapoartele. Acestea îmi permit să observ, dintr-o singură privire, care dintre elevii mei și-au atins sau nu obiectivele de învățare. Astfel, pot să îmi planific lecțiile în așa fel încât să îi ajut pe copii să își fixeze și să își consolideze cunoștințele, iar în final să înregistreze progrese vizibile.”, explică Diane Brown, coordonatoarea departamentului de Limba Engleză la Cranbrook Education Campus din orașul Exeter, UK.

Echipa Wand Education va participa în perioada 24-27 ianuarie la târgul BETT din Londra unde va lansa pachetele de conținut educațional dedicate școlilor din Marea Britanie. Profesorii se pot înregistra pentru a beneficia de un trial gratuit timp de două săptămâni.

Accesibilă și în România, platforma este disponibilă totodată pe toate piețele europene care adoptă curriculum britanic.

Mai multe detalii la: https://wand.education.