În premieră, internetul românesc este dominat de site-urile educaţionale | SIVECO Romania

În premieră, internetul românesc este dominat de site-urile educaţionale

Marţi, Iulie 10, 2007

Bucureşti, 10 iulie 2007 - Portalul iniţiat de Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în colaborare cu specialiştii de la SIVECO Romania şi-a atins unul dintre obiectivele principale asumate de cei doi parteneri în momentul lansării amplului program de informatizare a învăţământului românesc. Este vorba despre crearea celei mai importante surse de date disponibilă online, care să ofere tuturor celor interesaţi de fenomenul educaţional din România, informaţii pertinente, corecte şi actualizate în timp real.

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori în ultimele 30 de zile, http://portal.edu.ro  ocupă, conform statisticilor de trafic, locul întâi nu numai la categoria educatie /invatamant dar si în topul general al celor mai vizitate site-uri din România.

Şi site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, http://edu.ro/ care pe prima pagina are link-uri către principalele subsite-uri ale portalului SEI, a înregistrat în ultimele zile un număr impresionant de vizitatori, ocupând poziţia a 3-a la toate categoriile, conform trafic.ro.

Astfel, in premieră internetul românesc este dominat de site-urile educaţionale, http://portal.edu.ro  ce ocupă prima poziţie, şi http://edu.ro pe locul al treilea.  

Pe 07.07.2007 s-a înregistrat un număr record de vizitatori într-o singură zi: 283 528.

2007 este primul an în care interesul internauţilor români pentru educaţie şi învăţământ a depăşit “apetitul” pentru presa online, informaţiile sportive sau anunţurile de recrutare.

Interesul românilor pentru domeniul educaţional cunoaşte o creştere spectaculoasă nu numai în perioada Examenelor Naţionale.

Având deja peste 100.000 de utilizatori înregistraţi, forumul portalului SEI este locul predilect de întâlnire al tuturor celor implicaţi în sistemul de educaţional românesc.

Numărul anual de vizitatori ai portalului a crescut de la an la an, utilizatorii fiind deja obişnuiţi să găsească pe portal.edu.ro, la un loc, informaţii diverse referitoare la educaţie, întodeauna actuale şi de calitate. 

Echipa de specialişti din cadrul SIVECO Romania dar şi colaboratorii implicaţi în moderarea şi administrarea http://forum.portal.edu.ro/ încurajează un dialog deschis, menţinând întotdeauna un nivel ridicat al discuţiilor, necesar unui spaţiu reprezentativ pentru învăţământul românesc.

“Aşteptările mari pe care utilizatorii portalului SEI le au, ne ambiţionează să fim din ce în ce mai eficienţi în găsirea modalităţilor optime de a le pune la dispoziţie informaţii de calitate permanent actualizate. Întreaga echipă de specialişti implicată în centralizarea rezultatelor obţinute de candidaţii care au susţinut Examenul de Bacalaureat şi Testele Naţionale a depus un efort deosebit pentru a respecta cu stricteţe termenele anunţate, metodologia şi calendarul stabilit pentru examenele naţionale” a declarat Otto Zelch, Line of Business Manager în cadrul SIVECO Romania.

Milioanele de vizitatori care au accesat în ultima luna http://portal.edu.ro demonstreaza că educaţia rămâne un reper important pentru sistemul de valori al României de azi”.