Premiile SIVECO pentru cercetare în eLearning | SIVECO Romania

Premiile SIVECO pentru cercetare în eLearning

Miercuri, Noiembrie 5, 2008

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a avut loc la Constanţa cea de-a de-a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV 2008 – http://www.cniv.ro/2008) concomitent cu cea de-a treia ediţie a Conferinţei Internaţionale de Învăţământ Virtual (ICVL 2008 – www.icvl.eu/2008). Organizatorii au fost Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Ovidius" din Constanţa şi compania SIVECO Romania.

Conferinţele au avut ca temă principală promovarea tehnologiilor moderne în educaţie şi cercetare “2010 - Către o societate a învăţării şi a cunoaşterii - 2030”. Cele două evenimente s-au adresat specialiştilor, cercetătorilor, profesorilor, studenţilor şi elevilor cu preocupări în domeniul tehnologiilor educaţionale susţinute de modele, metodologii şi soluţii software.

Evenimentul a găzduit şi o expoziţie în cadrul căreia producători de soluţii de eLearning şi software educaţional precum şi manageri ai programelor de instruire adresate cadrelor didactice au prezentat cele mai noi tendinţe la nivel mondial, ce pot fi regăsite acum şi pe piaţa din România.

Premiile CNIV acordate de SIVECO Romania au vizat recompensarea celor mai bune lucrări ce s-au remarcat printr-o cercetare riguroasă şi elaborarea de produse software inovative pentru educaţie. Compania SIVECO Romania a oferit 3 premii: Premiul de excelenţă "Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO" - participarea unui autor la cea mai importantă conferinţă de eLearning din Europa -Educa BERLIN 2008, împreună cu echipa câştigătoare de la Cupa SIVECO 2008, Premiul de creativitate "SIVECO" - un calculator NoteBook HP şi 6 Premii de popularitate "SIVECO" -  constând în Hard Disk-uri externe.

Atât conferinţa naţională cât şi cea internaţională de învăţământ virtual se bucură de o participare din ce în ce mai numeroasă şi reprezentativă din punct de vedere al conţinutului lucrărilor prezentate. Calitatea lucrărilor prezentate cu precădere cele din mediul preuniversitar românesc indică preocupări didactice şi proiecte şcolare cu nimic mai prejos decât orice demers similar petrecut oriunde în ţările considerate avansate educaţional. Cred ca în România putem vorbi despre existenţa unei puternice comunităţi eLearning, bazată pe cunoaştere. Învăţământul bazat pe proiecte este déjà o realitate în multe şcoli şi licee dacă analizăm cu atenţie tipologia lucrărilor prezentate atât din punct de vedere conceptual, ştiinţific dar şi din punct de vedere al rezultatelor prezentate la această ediţie a conferinţei”  a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel naţional şi internaţional în domeniul IT&C şi al soluţiilor de eLearning, compania contribuind direct la crearea şi dezvoltarea societãţii informaţionale, prin numeroase proiecte complexe.

Anul viitor cele două Conferinţe de Învăţământ Virtual CNIV 2009 şi ICVL 2009 se vor organiza la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iaşi (http://www.tuiasi.ro/), în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2009.