SIVECO Romania obține Marele Trofeu ANEIR pentru performanțele la export | SIVECO Romania

SIVECO Romania obține Marele Trofeu ANEIR pentru performanțele la export

Marţi, Decembrie 17, 2013
Tehnologiile inovative și produsele de calitate promovează inteligență românească și generează creşterea afacerilor pe plan global

În cadrul Galei Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), companiei SIVECO Romania i-a fost decernat Marele trofeu ANEIR „Petru Crișan” 2013 pentru rezultate de excepție la export în perioada 2009 - 2013.

"În 2008, SIVECO a luat o decizie curajoasă: demararea de proiecte mari pe pieţele internaţionale. Astăzi, mare parte din cifra de afaceri provine din exportul pe care îl facem în 27 de ţări, de pe 4 continente, replicând expertiza obţinută în proiecte naţionale de anvergură. Am semnat recent un contract cu Ministerul Educației din Malta, pentru a implementa cel mai amplu proiect educațional din această țară. La începutul lunii octombrie, am deschis o nouă sucursală, în capitala Turciei, acesta fiind al cincilea birou comercial internațional și cel de al treilea birou deschis de companie în Asia, marcând extinderea activităţilor noastre comerciale în aceasta zonă geografică. Prin tehnologiile inovative și produsele de calitate, exportăm inteligenţă românească", a declarat Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

Distincţiile pentru cele mai active companii în domeniul exporturilor au fost acordate de Nicolae Văcăroiu - Preşedintele Curţii de Conturi, Mugur Isărescu - Guvernatorul Băncii Naţionale a Românei, și Mihai Ionescu – Secretar General ANEIR, Co-Preşedintele Consiliului de Export al României.

"A fost un an extrem de dificil, de aceea toți cei care vă aflați aici, nominalizați în Top 100 și 500 exportatori, meritați aplauze pentru că aţi reuşit să aveţi rezultate pozitive. E o realizare mare. Meritaţi din plin această recunoaștere", a declarat dl. Nicolae Văcăroiu, Preşedintele Curţii de Conturi.

Companiile cu rezultate pozitive la export au fost nominalizate pe baza datelor transmise de Institutul Național de Statistică (Top 1000 Exportatori) și a unui set de indicatori aplicați de ANEIR, care a restrâns selecția, nominalizând pentru premiile anuale o listă scurtă de 25 de companii de succes. Printre domeniile cu bune rezultate anul acesta la export, se regăsesc, soluțiile IT, industria de mașini și echipamente unicate industriale grele, echipamente industriale, navale și material rulant feroviar, industria ușoară.

În perioada ianuarie-august 2013 România a avut o creștere de 8% a exporturilor intra-UE si extra-UE, ajungând la 32 de miliarde de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012, când s-au înregistrat 29,6 miliarde de euro din exporturi.