SIVECO Romania obține titlul “Exportatorul anului” la Gala Premiilor Nine O'Clock | SIVECO Romania

Joi, Februarie 6, 2014
Premiul este o recunoaştere a rezultatelor excepţionale în exportul de soluţii software al companiei în 27 de ţări pe 4 continente

În cadrul galei anuale a Nine o’Clock, premiul "Exportatorul anului 2013" a revenit companiei SIVECO, "pentru rezultate excepţionale în exportul de expertiză IT, în cadrul unor proiecte complexe, de mare anvergură, contribuind la creşterea prestigiului României pe plan internaţional".

"În 2013, un an dificil din punct de vedere economic la nivel global, SIVECO a reuşit performanţa ca exporturile sale să depăşească pragul de 30% din cifra de afaceri. Extinderea internaţională a afacerilor noastre se bazează pe expertiza şi bunele practici în dezvoltarea, implementarea şi integrarea de soft pe care le-am acumulat în mii de proiecte şi sute de mii de ore de lucru", declară Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale în cadrul SIVECO Romania.

Expansiunea internaţională, consolidată în ultimii 9 ani, validează expertiza obţinută prin derularea proiectelor naţionale de anvergură.

În prezent, compania dezvoltă şi implementează proiecte în 27 de ţări cu potenţial de dezvoltare din Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu, Nordul Africii şi Uniunea Europeană.

Peste 30% din cifra de afaceri provine din exportul de know-how, soluţiile de eLearning deţinând preponderenţa.

SIVECO implementează proiecte educaţionale complexe, cu impact social major, în Malta, Kazahstan, Azerbaijan, Republica Moldova, Belarus, Cipru, dar şi în Maroc, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudită sau Oman. Ştim că astăzi, la nivel mondial, 19 milioane de beneficiari folosesc platformele educaţionale, soluţiile computerizate de învăţare colaborativă sau manualele digitale compatibile oricărei tehnologii, dezvoltate de SIVECO.

"Am modernizat procesele vamale naţionale din Turcia, Macedonia, Serbia, unde implementăm sisteme computerizate de gestiune a operaţiunilor de tranzit vamal şi de informare privind Tariful vamal Integrat al Comunităţii, potrivit normelor europene. Suntem lideri naţionali în implementarea de proiecte integrate complexe pentru organizaţii ale Comunităţii Europene. Cele mai importante proiecte dezvoltate în 2013 vizează organizaţiile de consumatori, implementate pentru Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori a Comisiei Europene şi pentru Directoratul General Sanco, Oficiul de Publicaţii ale Uniunii Europene, Agenţia pentru Securitatea Aviaţiei, Eurostat şi EuropeAid", spune Florian Ciolacu.

Rezultatele obţinute până acum reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea afacerilor în anii următori, perioadă în care prezenţa companiei va creşte atât în România, în domeniul public şi privat, cât şi pe pieţele internaţionale. De altfel, strategia de dezvoltare a companiei pe termen mediu vizează creşterea ponderii exportului la 50% din cifra de afaceri.