Preşedintele Intel Capital a vizitat România | SIVECO Romania

Preşedintele Intel Capital a vizitat România

Joi, August 23, 2007

Bucureşti, 23 august 2007 Recent,  o delegaţie condusă de Arvind Sodhani, President Intel Capital  a vizitat ţara noastră. 

Cu această ocazie, reprezentaţii Intel Capital au avut o întâlnire de lucru la sediul SIVECO Romania. A fost apreciată contribuţia SIVECO Romania şi implicarea companiei în dezvoltarea şi implementarea de proiecte de anvergură în sfera economiei bazate pe cunoaştere şi a societãţii informaţionale. Au fost apreciate pozitiv şi demersurile de promovare a proiectelor privind stimularea inovaţiei şi cercetãrii în domeniul IT&C.

În cadrul discuţiilor au fost prezentate cele mai recente proiecte internaţionale dezvoltate de SIVECO Romania în ţări din Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijociu şi Africa.

Soluţiile educaţionale pe care SIVECO Romania le dezvoltă şi le implementează la nivel internaţional, se bucura de promovare susţinută din partea reprezentanţilor Intel Capital

Începand din anul 2005, Intel Capital face parte din acţionariatul SIVECO Romania. În fapt, investiţia realizată de Intel Capital  în SIVECO Romania este una dintre cele mai însemnate investiţii internaţionale de IT din Europa Centrală şi de Est. SIVECO Romania a convins gigantul Intel, prin audituri extrem de amănunţite, care au urmărit criterii de evaluare tehnice, economice şi etice extrem de dure, că are potenţialul să devină un lider regional.

Interesul investitorilor pentru SIVECO Romania s-a datorat portofoliului de produse şi proiecte, precum şi expertizei deţinute de specialiştii companiei în tehnologii de ultimă oră. SIVECO Romania a confirmat votul de încredere acordat prin această investiţie, obţinând în ultimii doi ani importante recunoaşteri  internaţionale de primă mărime cum sunt Premiul I la Mondialele IT de la Tunis pentru eContent sau nominalizarea Asociaţiei Intenaţionale de Management al Proiectelor pentru proiectul de eLearning Sistem Educaţional Informatizat.

Membru marcat al comunitãţii de afaceri locale şi internaţionale, SIVECO Romania îşi manifestã activ şi constant implicarea în proiecte de dezvoltare şi cercetare în domeniul IT&C, în beneficiul comunitãţii în care îşi desfãşoarã activitatea.

"Dezvoltarea tehnologiilor informaţionale educaţionale este o prioritate pentru SIVECO Romania. Aprecierea internaţionalã de care ne bucurãm, ne obligã sã continuãm sã sprijinim evoluţia acestei industrii şi promovarea noilor tehnologii prin facilitarea asimilãrii acestora de cãtre societate”, a declarat Irina Socol, director general al SIVECO Romania şi membru ISTAG (Information Society Technology Advisory Group) – organism consultativ în domeniul IT&C pe lângă Comisia Europeană.

Despre Intel Capital

Intel Capital este o corporaţie al cărei obiectiv vizează investiţiile şi sprijinul oferit companiilor profitabile şi inovative din domeniul IT&C. Organizaţiile care se bucură de sprijinul Intel Corporation sunt companii ce utilizează cele mai noi tehnologii şi respectă cele mai înalte standarde ale industriei. Obiectivul principal al Intel Capital este de a încuraja inovaţia în domeniul IT&C şi spiritul antreprenorial din acest domeniu.