Progresele în medicină sunt indispensabil bazate pe IT | SIVECO Romania

Progresele în medicină sunt indispensabil bazate pe IT

Luni, Iunie 1, 2009

Este nevoie de de specialişti în informatică, imagistică medicală, telemedicină şi robotică.

Bucureşti, 1 iunie 2009 - IT, robotică, senzori, telemedicină, noi metode de diagnostic şi tratament medical - au fost doar câteva din temele abordate la masa rotundă a celei de-a 17-a Conferinţe Internaţionale de Inginerie a Sistemelor şi Ştiinţa Calculatoarelor, eveniment găzduit recent de Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Universitatea Bucureşti.

La această manifestare tradiţională, care se desfăşoară fără întrerupere din 1975, SIVECO Romania a prezentat o lucrare în care a expus strategia sa în privinţa domeniului e Health. Strategia a fost elaborată în strânsă conexiune cu misiunea şi obiectivele Ministerului Sănătăţii din România, precum şi cu prevederile şi recomandările în domeniu la nivel european.

Specialiştii afirmă, în unanimitate, că sănătatea va reprezenta problema majoră a deceniilor ce vin. În aceste condiţii, prezentarea SIVECO Romania a subliniat necesitatea ca învăţământul superior din România, în general, şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare, în special, să pregătească ingineri cu calificare multidisciplinară, care să poată lucra în domenii ca informatica medicală, imagistica medicală, telemedicina, robotica etc.

"Manifestarea a constituit un succes, contactul între mediul academic şi industria IT dovedindu-se încă o dată necesar", a declarat profesor Traian Ionescu, eHealth Business Consultant în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania are legături strânse cu Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, o bună parte din cei 800 de specialişti ai companiei fiind formaţi aici.