Sistem IT care contribuie la prelungirea activității profesionale a personalului medical de peste 50 de ani | SIVECO Romania

Vineri, Iulie 24, 2015

SIVECO este partener în proiectul de cercetare LetItFlow, alături de experți de renume din România, Spania, Austria și Olanda

Un proiect IT european, denumit în mod sugestiv „LetItFlow”, își propune prelungirea activității profesionale a personalului medical. Concret, în cadrul acestui proiect se proiectează și implementează fluxuri specifice de lucru care ajută personalul medical de peste 50 de ani (asistenți medicali, infirmiere și tehnicieni de laborator) în îndeplinirea sarcinilor zilnice, astfel încât aceștia să se poată adapta ușor la noile proceduri, protocoale și tehnici de operare.

Proiectul LetItFlow este cofinanțat de Comisia Europeană, Ministerul Industriei, Energiei și Turismului din Spania, Institutul Salud Carlos III din Spania, Agenția austriacă de Cercetare-Promovare FFG, Organizația pentru sănătate, cercetare și dezvoltare din Olanda și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării din România.

Partenerii implicați în proiect sunt reprezentați de 3 companii recunoscute în domeniul IT&C din România, Olanda și Spania, un institut de cercetare de tradiție în domeniul tehnologiilor avansate în domeniul IT&C din Austria și două spitale universitare de renume din România și Spania.

Compania Integrasys din Spania este coordonator, iar parteneri sunt SIVECO Romania, Noldus Information Technology Olanda, AIT – Austrian Institute of Technology, Spitalul Universitar de Urgență București și University Hospital Virgen Macarena, Sevilla, Spania.

LetItFlow se bazează pe platforme fixe și mobile care interacționează cu personalul medical, ghidându-l în activitățile zilnice.

Prin aplicațiile pe care le dezvoltă, proiectul LetItFlow realizează două deziderate majore: facilitează managementul schimbării la nivelul instituțiilor (prin proceduri, metode, instrucțiuni, protocoale) și include utilizarea tehnologiilor de vârf în îndeplinirea sarcinilor zilnice ale personalului medical, sporindu-i astfel eficiența, eficacitatea și viteza de reacție.

”Ne bazăm în acest proiect pe expertiza pe care o avem în realizarea de soluții informatice pentru domeniul medical. Specialiștii noștri vor defini scenariile de caz, vor colecta, agrega, analiza și arhiva informațiile medicale relevante. Acestea vor fi incluse în platforma prin care se va ghida și eficientiza activitatea personalului medical, în vederea prelungirii activității profesionale și după vârsta de 50 de ani”, a declarat Otilia Bularcă, responsabil de proiect, SIVECO Romania.

Soluția de asistare a personalului medical cu vârsta peste 50 de ani va fi introdusă într-o primă fază în spitalele din țările membre ale consorțiului, iar apoi și în alte țări ale UE.