SIVECO Romania demarează un nou proiect național cu Ministerul Educației din Malta

SIVECO Romania demarează un nou proiect național cu Ministerul Educației din Malta

Miercuri, Decembrie 11, 2013

SIVECO Romania va furniza conținut educațional interactiv pentru învățământul primar din Malta, unul dintre cele mai competitive sisteme educaționale din Europa

Recent, SIVECO Romania a semnat un contract cu Ministerul Educației din Malta, conform căruia, până în iulie 2014, toate şcolile primare de stat, particulare şi catolice din Malta, vor beneficia de conținut digital interactiv adaptat cerințelor curriculumului național, pentru patru din cei şase ani de studiu, corespunzători ciclului primar. Soluția va include conținut personalizat 100%, adaptat curriculei naționale malteze, de către SIVECO Romania, precum şi conținut deja realizat (ready made content), livrat de compania britanică Planet Sherston.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul din integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est, iar Planet Sherston se regăseşte în topul furnizorilor de conținut educațional pentru învățământul primar din Anglia, cu un portofoliu de peste 18.000 de şcoli.

În urma unei licitații publice, Ministerul Educației a atribuit contractul consorțiului format din cele două companii furnizoare de eContent, consorțiu în cadrul căruia SIVECO este lider. Cele două echipe partenere au participat de curând la târgul educațional „EMBED 2013: Celebrating best use of ICT in education in the Maltese Islands”, care pune accent pe modul în care tehnologia poate sprijini procesul modern de învățământ.

Evenimentul, desfăşurat între 20 şi 27 noiembrie, a atras vizitatori de toate vârstele. Profesorii şi elevii au putut aprecia şi testa în standul SIVECO Romania produsele care le sunt destinate. Reacția entuziastă a celor mici a demonstrat că, atunci când sunt atent adaptate scopului educațional, tehnologii precum Augmented Reality sau Multi-touch, precum şi manualele digitale interactive pot îmbunătăţi colaborarea între elevi şi profesori, îi motivează să învețe şi să experimenteze, făcând trecerea de la învăţarea bazată pe memorare, la cea bazată pe descoperire şi construire a cunoaşterii. Vizitatorii au putut studia şi lecțiile interactive destinate învățământului secundar, deja livrate de SIVECO în cadrul proiectului în curs.

"Suntem bucuroşi că am câştigat un nou proiect naţional complex, de anvergură, în Malta, unde implementăm deja un proiect major, care se adresează învăţământului secundar. Am devenit astfel un partener strategic, pe termen mediu şi lung, pentru Ministerul Educaţiei din Malta. Particularitatea acestui nou proiect o reprezintă tocmai grupul-țintă căruia îi este destinat, respectiv elevii şi cadrele didactice din învățământul primar, unde SIVECO şi-a unit fortele cu una dintre cele mai prestigioase firme din domeniu din Marea Britanie, oferind astfel soluția câştigătoare. Abordarea ştiințifică şi pedagogică a proiectului îmbină viziunea modernă, specifică secolului XXI, a Uniunii Europene, cu elementele tradiționale ale educației de sorginte anglo-saxonă, model educațional cu rezultate remarcabile de secole. Malta reprezintă un vector avansat în educație nu numai în Europa, care a adoptat un model unic de reformă a curriculei naționale, îmbinând viziunea Uniunii Europene cu cea a spațiului Commonwealth" declară Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vânzări Internaţionale din cadrul SIVECO Romania.

Lecţiile digitale interactive pe care SIVECO le va dezvolta pentru şcolile malteze din ciclul primar înglobează rezultatele celor mai avansate studii ştiințifice şi cercetări efectuate în acest domeniu şi transpun în realitate concepte inovatoare în educație.

Proiectul este finanțat din fonduri europene şi va avea o durată de implementare de un an. Noul contract vine în continuarea proiectului deja în curs de derulare, care se adresează învăţământului secundar, în cadrul căruia SIVECO dezvoltă şi furnizează Ministerului Educaţiei din Malta conţinut educaţional digital personalizat pentru primii doi ani de studiu din învăţământul secundar (Form 1 şi 2). Pe lângă lecțiile interactive pentru elevi, se adaugă un program de instruire pentru 800 de profesori şi un instrument de tip "content authoring tool", care permite profesorilor să îşi creeze propriile lecţii, adaptate la planul de predare şi la cerinţele elevilor.