Proiectul FormREF, o carte de vizită pentru România la târgul educațional de la Berlin | SIVECO Romania

Proiectul FormREF, o carte de vizită pentru România la târgul educațional de la Berlin

Joi, Decembrie 12, 2013

Titlul proiectului: POSDRU/87/1.3/S/62536 -,,Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză şi franceză, în societatea cunoaşterii"

Beneficiar: Inspectoratul Școlar Județean Brăila

Comunicat de Presa

Specialiștii români au prezentat la ONLINE EDUCA Berlin 2013 rezultatele proiectului FormREF obținute prin formarea profesorilor de limba română, engleză şi franceză din sistemul național de învățământ

În perioada 4-6 decembrie, echipa care a implementat proiectul FormREF a participat la cea de-a 19-a ediție a Târgului Educațional ONLINE EDUCA Berlin 2013. Scopul participării a fost acela de a face cunoscute și pe plan internațional rezultatele acestui proiect cu impact deosebit asupra profesorilor români de limba română, engleză și franceză. Specialiștii de la Inspectoratul Școlar Județean Brăila și reprezentanții echipei de proiect SIVECO Romania au prezentat experților internaționali în educație procesul prin care s-a realizat formarea profesorilor din școlile românești, după metode și tehnologii de ultimă oră.

Proiectul FormREF, „Formarea continuă a profesorilor de limba română, engleză și franceză, în societatea cunoasterii”, ID 62536, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și a fost implementat în perioada ianuarie 2011 – decembrie 2013 de către Inspectoratul Școlar Județean Brăila în parteneriat cu Universitatea din București, SIVECO Romania și TEHNE – Centrul pentru Dezvoltare și Inovare în Educație.

Participarea la cel mai mare târg educațional din Europa a fost încununată de succes, proiectul FormREF trezind mult interes. O mare parte din cei aproximativ 2.000 de vizitatori au solicitat delegației române informații despre proiect, primind totodata materiale de prezentare și promovare.

Punctul de atracție al acestui eveniment a fost, si in acest an, prezentarea celor mai noi tehnologii de învățare, tendința globală fiind aceea de a dinamiza si moderniza învățământul formal. Rolul principal în schimbarea pe plan educațional îi revine acum tehnologiei, prin promovarea creativității și inovării, la nivel global.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă rugăm să vizitați www.formref.ro.