Proiectul "Profesorul, creator de soft educaţional" - un succes de nivel european | SIVECO Romania

Miercuri, Decembrie 14, 2011

Peste 2.000 de specialişti în eLearning din întreaga lume au asistat la prezentarea rezultatelor proiectului

Bucuresti, 14 decembrie 2011 - Educaţia asistată de calculator nu mai e de mult un vis, ci o realitate de succes. O confirmă cei peste 2.000 de participanţi veniţi din 96 de ţări la cea mai importantă conferinţă mondială de eLearning a anului, OnLine Educa Berlin, pentru a dezbate cele mai bune proiecte pentru educaţie.

Ţara noastră a fost reprezentată de proiectul "Profesorul, creator de soft educaţional", prin care peste 1.700 de profesori români au fost instruiţi să creeze conţinut digital propriu. Prin intermediul proiectului, profesorii şi-au îmbunătăţit competenţele privind realizarea de aplicaţii de soft educaţional şi capacitatea de a utiliza metode interactive de predare-învăţare.

La eveniment au fost prezenţi profesorii câştigători ai consursului naţional de soft educaţional, organizat în cadrul proiectului: Daly Marciuc de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Satu Mare, Genoveva Butnaru de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi, Florin Şerbu de la Grupul Şcolar "Carmen Sylva" din Eforie Sud, împreună cu doi dintre formatorii de excelență ai proiectului - Mirela Minea din Ilfov și Octavian Roman din Râmnicu Valcea. Alături de ei s-a aflat echipa SIVECO Romania, partener în cadrul proiectului.

"Suntem bucuroşi că acest proiect a fost acceptat la OnLine Educa Berlin, deoarece în felul acesta aprecierea lui vine de la cele mai competente foruri academice şi astfel putem duce realizările profesorilor români cât mai departe în lume şi suntem mândri că proiectele româneşti sunt văzute ca exemple de succes la nivel european. Prin tot ceea ce facem, continuăm să inovăm şi să punem tehnologia în slujba educaţiei de calitate. România este o ţară care produce inovare în educaţie, o ţară respectată la OnLine Educa Berlin şi acest lucru mă face să fiu mândru că sunt român", a declarat Radu Jugureanu, coordonator al proiectului "Profesorul - creator de soft educaţional", din cadrul SIVECO Romania, prezent ca lector în plen la sesiunile conferinţei, în cadrul activităţii "A 7.6 Diseminarea rezultatelor proiectului".

Conferinţa şi expoziţia Educa Berlin reuneşte peste 2.000 de specialişti în educaţie din întreaga lume - minişti ai educaţiei, experţi în educaţia asistată de calculator, manageri ai companiilor de IT, dezvoltatori de software educaţional, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, cercetători, traineri şi specialişti în resurse umane. Ediţia 2011 a fost sub patronajul Ministerului Federal al Educaţiei şi Cercetării şi sub umbrela DG Educaţie şi Cultură a Uniunii Europene.

Proiectul "Profesorul - creator de soft educaţional" este implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu SIVECO Romania şi are numărul de identificare POSDRU/57/1.3/S/34533. Proiectul este cofinanţat din fonduri structurale obţinute prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Domeniul Major de Intervenţie 1.3 "Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională".

SIVECO Romania este una dintre cele mai importante companii europene dedicate excelenţei în eLearning şi un participant constant în cadrul evenimentelor de promovare a tehnologiei educaţiei. Compania derulează proiecte de succes pentru îmbunătăţirea educaţiei în tări din Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu şi Apropiat, Nordul Africii şi ţările CIS.