Raportul de Sustenabilitate SIVECO România câştigă faza naţională a competiţiei Deloitte Green Frog Award 2016 | SIVECO Romania

Raportul de Sustenabilitate SIVECO România câştigă faza naţională a competiţiei Deloitte Green Frog Award 2016

Vineri, Decembrie 16, 2016

Juriul a apreciat „progresul semnificativ în ceea ce privește raportarea, cât și referirile la contextul și la problemele locale”, şi a decis că raportul SIVECO este cel mai bun dintre cele care s-au înscris în competiţia din România

Raportul de Sustenabilitate pentru 2015 al SIVECO România a câștigat etapa națională a competiției Deloitte Green Frog Award 2016.

În motivaţia acestei nominalizări se spune că: „progresul semnificativ în ceea ce privește raportarea, cât și referirile la contextul și la problemele locale, au determinat juriul să decidă că raportul SIVECO este cel mai bun raport de sustenabilitate înscris în competiția din România”.

În calitate de câștigător pe plan local, SIVECO s-a calificat automat în etapa regională, care stabilește ierarhia companiilor cu cele mai bune rapoarte de sustenabilitate din Europa Centrală, cu un impact pozitiv asupra mediului și societății.

Suntem deosebit de onorați că Raportul nostru de Sustenabilitate pentru anul 2015 a fost desemnat câștigătorul fazei naționale a competiției Deloitte Green Frog Award 2016”, a declarat Florin Ilia, Președinte & Director General SIVECO România, “2015 este anul tranziției noastre către ceea ce numim SIVECO 2.0, o organizație pe model european, cu centre de competență unice, care și-a revizuit însă fundamental structura, politicile și procedurile interne. Consultarea tuturor categoriilor de stakeholderi, interni și externi, a fost un proces laborios, dar deosebit de folositor. Așa ni s-a clarificat ce trebuie să schimbăm, ce trebuie să îmbunătățim și ce să păstrăm. Raportul de Sustenabilitate pentru 2015 este tabloul sintetic al acestei evoluții.”

Green Frog Award este o competiţie care urmărește să identifice și să recunoască excelența în raportarea non-financiară din Europa Centrală, analizând conținutul, materialitatea, structura și creativitatea în comunicare, cât și performanța în sustenabilitate și angajamentul strategic al rapoartelor.

Concursul din acest an cuprinde cinci țări din regiune - România, Polonia, Cehia, Ungaria și Croația - și se desfășoară în două etape, una locală și una regională. În etapa regională se califică doar câștigătorii locali. Este pentru a doua oară când Deloitte România promovează această competiție.

Raportarea datelor non-financiare va deveni obligatorie începând cu anul 2017 când intră în vigoare Directiva 2014/95/UE a Parlamentului European privind raportarea informațiilor nefinanciare și de informații privind diversitatea de către anumite întreprinderi și grupuri mari.

Respectând o tradiție începută acum opt ani, SIVECO România a publicat şi anul acesta, în luna octombrie, Raportul de Sustenabilitate – Crearea de soft care contează pentru Sustenabilitate 2015.

Raportul evidenţiază activitatea companiei pe parcursul anului 2015 din punctul de vedere al măsurilor implementate pentru minimizarea impactului negativ și maximizarea celui pozitiv produs de SIVECO în comunitate.

În elaborarea sa, compania a realizat pentru prima dată o analiză de materialitate în conformitate cu metodologia internațională de raportare - Global Reporting Initiative (GRI) - G4. Aceasta a vizat identificarea aspectelor relevante pentru SIVECO, printr-un larg proces de consultare a stakeholderilor (părţilor interesate).

Validând acest demers, GRI a acordat Materiality Disclosures Service organizational mark (Marca de Materialitate), recunoscând în totalitate, în mod formal și oficial, conformitatea Raportului de Sustenabilitate SIVECO cu recomandările sale privind acest proces.

În 2016, SIVECO România a devenit şi membru al comunității internaționale GOLD Community înființată de Global Reporting Initiative (GRI). Această organizație promovează adoptarea și integrarea principiilor dezvoltării durabile, având ca membri companii internaționale de top din toate domeniile de activitate. https://www.globalreporting.org/network/GOLDCommunity

Astfel, SIVECO s-a alăturat unei familii internaționale de lideri de sustenabilitate, care sprijină în mod concret adoptarea acestui concept.

Suntem mândri de faptul că SIVECO s-a alăturat familiei de susţinători ai GRI GOLD Community şi că putem să ajutăm această echipă în demersurile de a valorifica pe cât mai mult datele rezultate din parcurgerea procesului de raportare a sustenabilităţii”, a declarat Sandra Genee, Senior Coordinator Corporate & Stakeholder Relations la GRI.

În realizarea raportului pentru 2015, SIVECO România a beneficiat de sprijinul unui consultant specializat în domeniul consultanței de dezvoltare durabilă, INNOVA Project Consulting.

Noi, cei de la INNOVA, considerăm că pregătirea unui raport de sustenabilitate este o călătorie. Aceasta începe cu stabilirea unor obiective economice, sociale și de mediu și a unei strategii care să faciliteze identificarea, înțelegerea și gestionarea tuturor acelor aspecte esențiale pentru companie și pentru stakeholderii ei, și se încheie cu raportarea performanțelor înregistrate. Ne bucură că SIVECO România a ales să facă această călătorie alături de noi”, spune Mihaela Croitoru, Managing Partner INNOVA Project Consulting.