Raportul CSR al SIVECO Romania a primit Ruban d'Honneur, la categoria Award for Corporate Sustainability, din partea European Business Award | SIVECO Romania

Vineri, Martie 6, 2009

Primul Raport de Responsabilitate Socială al companiei SIVECO Romania, publicat la începutul acestui an,  a primit o distincţie importantă: Ruban d'Honneur, la categoria Award for Corporate Sustainability , din partea European Business Awards. SIVECO Romania a fost nominalizata, recent, la Roma, si pentru faza finala a acestui prestigios concurs.

European Business Awards recunoaşte şi promovează excelenţa, bunele practici şi inovaţia în mediul european de afaceri, având în vedere standardele celor mai reprezentative companii din statele membre.

Companiile selecţionate la Ruban d'Honneur sunt apreciate drept firme europene de prestigiu.

SIVECO Romania a fost în competiţie cu proiecte ale unor companii de renume, precum Ricoh Europe, HP Germania, Enel Italia, ING Netherlands.

Exigenţa nominalizării poate fi apreciată si prin prisma componentei juriului care a selectat aplicaţiile şi a decis care proiecte înscrise merită să primească distincţia Ruban d’Honneur: prof. Laurent Bibard, Decan al ESSEC Business School, Franţa; Guy Black, fost Director de Comunicare al Partidului Conservator din Marea Britanie, în prezent Director Corporate Affairs al Telegraph Media Group; profesor Gilbert Lenssen, Preşedinte al Academiei Europene de Business; dr. Peter White, profesor  la Universităţile Oxford, Berkeley şi Tucson, Director Global Sustainability P&G ; Nick Wright, Managing Director, Corporate Responsability şi Community Affairs UBS (Swiss Bank Corporation); Philip Forrest, Preşedintele National Business Awards din Marea Britanie şi Scoţia.

“Premiul acordat SIVECO Romania pentru primul său raport de responsabilitate socială, document încă singular la nivelul firmelor româneşti, arată că suntem o companie europeană, care poate intra în competiţie cu firme europene renumite şi atunci este vorba de atitudinea faţă de comunitatea în care trăim, faţă de parteneri, clienţi, acţionari şi angajaţi“ a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing & Communication Manager, SIVECO Romania.

Lansarea raportului CSR a atras şi atenţia opiniei publice din România.

La cea de-a şasea ediţie a Galei Oameni pentru Oameni,  eveniment organizat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi Camera de Comerţ Americană  (AmCham), care premiază anual implicare socială a companiilor, proiectul CSR al SIVECO Romania a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun program comunitar”.

De asemenea, in cadrul aceleiasi competitii nationale, a fost nominalizat si  proiectul de conferinţe civice “Despre buna folosinţă a democraţiei”, desfaşurat în mod tradiţional de către SIVECO Romania în parteneriat cu  Asociatia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR).