Raportul de Sustenabilitate SIVECO 2016

Raportul de Sustenabilitate SIVECO România pentru 2016 a fost elaborat conform Standardelor Global Reporting Initiative (GRI)

Vineri, Noiembrie 3, 2017

Acordând pentru a doua oară consecutiv Materiality Disclosures Service organizational mark (Marca de Materialitate), GRI a validat în totalitate, în mod formal și oficial, conformitatea Raportului de Sustenabilitate SIVECO cu recomandările sale privind procesul de consultare al stakeholderilor și implicit cu Standardele GRI

Fiind prima companie privată din România care în urmă cu 8 ani a publicat un Raport de Sustenabilitate, SIVECO România continuă această tradiție prin realizarea Raportului de Sustenabilitate (2016) - Soluții inovatoare pentru o comunitate durabilă.

În elaborarea sa, compania a utilizat pentru prima dată Standardele GRI, identificând aspectele relevante pentru SIVECO, printr-un proces de consultare a stakeholderilor (părţilor interesate).

Acesta este singurul raportul din sectorul IT din România elaborat în conformitate cu Standardele GRI, primele standarde la nivel global pentru raportarea impacturilor economice, sociale și de mediu.

Validând acest demers, GRI a acordat pentru a doua oară consecutiv Materiality Disclosures Service organizational mark (Marca de Materialitate), recunoscând în totalitate, în mod formal și oficial, conformitatea Raportului de Sustenabilitate SIVECO cu recomandările sale privind procesul de consultare a stakeholderilor și, implicit, cu Standardele GRI.

Raportul comunică angajaților, partenerilor, clienților și tuturor părților interesate (stakeholderilor) nivelul de performanță pe care SIVECO România l-a atins în anul 2016, modul în care aceasta contribuie la dezvoltarea economică a țării, proiectele majore pe care le implementează în interesul comunității, precum și măsurile derulate de companie pentru diminuarea amprentei de carbon.

Suntem foarte onorați să facem parte din GRI GOLD Community, să ne asumăm rolul de lider de sector în raportarea de sustenabilitate din România și să continuăm tradiția de a împărtăși cu toți stakeholderii noștri valoarea pe care o creăm. Publicarea anuală a Raportului de Sustenabilitate reprezintă pentru noi cel mai transparent mijloc de comunicare. În cadrul acestuia, includem toate realizările și provocările anului precedent, precum și măsurile pe care le-am implementat pentru a ne consolida și pentru a ne asigura o dezvoltare pe termen lung, prin minimizarea impactului negativ și maximizarea celui pozitiv produs de SIVECO în comunitate”, declară Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO România.

Pentru o gestionare eficientă a sustenabilității în cadrul companiei, SIVECO și-a stabilit o serie de obiective specifice care răspund atât priorităților proprii de dezvoltare, cât și celor naționale și globale în domeniul dezvoltării durabile, în conformitate cu know-how-ul și competențele sale.

Pentru fiecare obiectiv specific, compania a identificat proiecte și măsuri capabile să-și alinieze strategia în conformitate cu așteptările părților interesate, să-și evalueze capacitatea de a atinge obiectivele stabilite și să identifice oportunitățile de afaceri din întregul proces.

De asemenea, raportul cuprinde 23 de teme materiale în congruență cu obiectivele specifice, identificate în urma unui proces de consultare a părților interesate, care a stabilit nivelul de importanță a fiecărei teme. În cadrul Raportului de Sustenabilitate este prezentat, pentru fiecare temă materială, modul în care acestea sunt gestionate de către SIVECO, măsurile implementate pentru minimizarea impactului negativ și maximizarea celui pozitiv produs.

Apreciem faptul că SIVECO a decis să pregătească primul Raport de Sustenabilitate în conformitate cu Standardele GRI în parteneriat cu INNOVA Project Consulting. A fost o provocare pentru ambele companii, pe care ne bucurăm că am dus-o la bun sfârșit, iar azi ne putem lăuda cu un Raport de Sustenabilitate, care este primul din sectorul IT din România și unul dintre puținele la nivel internațional care utilizează aceaste noi standarde globale”, spune Mihaela Croitoru, Managing Partner INNOVA Project Consulting.

Raportul de Sustenabilitate SIVECO pentru anul 2016 poate fi citit aici.