S-a lansat CUPA SIVECO 2007 | SIVECO Romania

S-a lansat CUPA SIVECO 2007

Marţi, Februarie 6, 2007

Bucureşti, 6 Februarie 2007 - A fost lansată oficial ediţia a V-a a Concursului Naţional de Soft Educaţional CUPA SIVECO – Jules Verne, concurs dedicat atât elevilor inovativi cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice cu caracter educaţional, cât şi profesorilor pasionaţi de modernizarea mijloacelor de învăţământ.

Deschiderea oficială s-a realizat în cadrul şcolii numărul 7 din Timişoara, şcoală prezentă la fiecare ediţie a concursului cu elevi entuziasti şi inovativi coordonaţi de profesorul Vasile Roman şi Adriana Roman. Cu acestă ocazie şcoala a primit şi un premiu de excelenţă pentru rezultatele deosebite obţinute pentru promovarea programului SEI, premiul de excelenţă fiind un SMART Board şi un videoproiector performant.

Organizat de SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu revista PC Magazine şi Revista de Ştiinţă şi Tehnică, CUPA SIVECO îşi propune stimularea, recompensarea, dar şi punerea în valoare a potenţialului creativ al tinerilor din învăţământul preuniversitar.

Ca şi anul trecut, CUPA SIVECO se adresează echipelor mixte, formate din maxim trei elevi, din clasele V-XII, un coordonator care asigură conducerea proiectului din punct de vedere al conţinutului ştiinţific şi un îndrumător tehnic care realizează coordonarea din punct de vedere al tehnologiilor informatice utilizate.

"Faptul că echipele sunt formate din elevi coordonaţi de cadre didactice, stimulează interacţiunea profesor-elev. Accentul se mută astfel pe elev şi pe construirea de către elev a cunoaşterii. Este un proces foarte interesant de învăţare cooperativă, cu efecte pozitive atât asupra elevilor cât şi asupra profesorilor" spune Radu Jugureanu eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

Participanţii vor putea opta în acest an pentru lucrări din domeniile ştiinţific, social, cultural, literar, din opera lui Jules Verne, ce pot fi componente ale curiculei şcolare.

Începând cu 29 ianuarie 2007 şi până pe 31 mai 2007 se desfăşoară etapa online a concursului. În această perioadă concurenţii pot trimite la adresa cupa.siveco@siveco.ro  module din lucrările propuse şi vor putea beneficia de suportul ştiinţific, didactic şi pedagogic al comisiei de jurizare. Comisia de jurizare are astfel rolul de tutore, în această etapă, implicându-se în corectarea strategiilor gândite de concurenţi fără a greva punctajul obţinut de aceştia. Aplicaţia trebuie însoţită de documentaţia aferentă, precum şi de o scurtă descriere a lecţiei sau temei abordate.

În etapa finală se vor califica minim 15 echipe cu o singură lucrare şi se va evalua ultima versiune a lucrării trimisă până la data de 31 mai 2007. Echipele calificate se vor întâlni pentru etapa finală în perioada 7-10 iunie 2007.

Mai multe detalii referitoare la concurs şi regulamentul de participare le puteţi obţine vizitând http://www.portal.edu.ro/  sau http://www.advancedelearning.com/ .