SIVECO Romania, furnizor constant de servicii informatice pentru Comisia Europeană

Luni, Martie 23, 2015

Începând cu anul 2009, compania românească SIVECO Romania desfășoară peste 20 de proiecte europene ce au în vedere dezvoltarea de sisteme IT, cu beneficii directe asupra tuturor cetățenilor Uniunii Europene

Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, unul dintre cei mai importanți și exigenți beneficiari europeni, beneficiază din 2011 de serviciile de dezvoltare şi mentenanţă software pentru aplicaţii IT furnizate de consorțiul format din Sword Technologies Luxembourg şi SIVECO Romania.

Compania românească joacă un rol important în furnizarea de servicii IT pentru instituţiile Uniunii Europene, reconfirmând astfel poziţia sa puternică în industria software europeană.

”Colaborarea noastră cu SIVECO a început în anul 2011, în cadrul proiectului dezvoltat pentru Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, ce are în vedere dezvoltarea de aplicații IT, mentenanță, consultanță și asistență pentru diferite sisteme informatice. De-a lungul întregului proiect, SIVECO a demonstrat un înalt grad de expertiză în IT, reușind să furnizeze toate serviciile cu profesionalism, flexibilitate și la o calitate foarte bună. Toate serviciile au fost acceptate de cel mai exigent client, Uniunea Europeană, astfel că dorim să continuăm colaborarea cu SIVECO și în alte proiecte IT, ce sperăm să aducă beneficii cât mai multor cetățeni europeni”, spune Michel Bonvoisin, Director al partenerului de proiect - Sword Technologies S.A. Luxembourg.

Contractele cu Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene au avut în vedere dezvoltarea, îmbunătăţirea şi mentenanţa pentru aplicații noi sau existente, asigurarea de servicii de suport şi adaptare pentru sisteme informatice bazate pe Oracle Financials.

În 2014, SIVECO Romania a încheiat un alt acord-cadru de servicii multiple privind ”Furnizarea de servicii de dezvoltare, întreținere, evoluție și asistență pentru site-urile de Oficiul pentru Publicații folosind tehnologia Liferay Portal și SPARQ, inclusiv toate adaptările necesare".

Oficiul de Publicaţii al Uniunii Europene publică zilnic Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în 23 de limbi și este mandatat să publice Raportul General de Activitate al Uniunii, având un rol cheie în comunicarea iniţiativelor şi activităţilor acesteia.

"Fiecare proiect în care suntem selectați de instituțiile Uniunii Europene reprezintă o onoare și în același timp o provocare pentru noi. Ne-am asumat responsabilitatea că prin ceea ce facem contribuim la dezvoltarea sustenabilă a societății și la schimbarea de mentalități. Suntem încrezători că facem ceea ce trebuie, deoarece ne bazăm pe o experiență de 23 de ani în domeniul IT, pe colaborarea cu cei mai buni specialiști și pe parteneriate solide și durabile cu companii recunoscute la nivel european. Ne recomandă și expertiza pe care am acumulat-o în cele peste 3.500 de proiecte complexe implementate cu succes pentru clienți din 27 de țări de pe 4 continente, spune Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO Romania.

Colaborarea SIVECO cu Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene reprezintă o referință solidă, alături de alte proiecte majore, implementate pentru clienți europeni guvernamentali precum Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori și Direcția Generală Sănătate și Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii. Serviciile furnizate de SIVECO includ dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.