Serviciile aeroportuare româneşti se emancipează informatic | SIVECO Romania

Serviciile aeroportuare româneşti se emancipează informatic

Miercuri, Noiembrie 28, 2007

Bucureşti, 28 Noiembrie 2007 – Oriunde în lume, sectorul aviatic ocupă un loc strategic în cadrul economiei. În prezent, şi în România,  acest domeniu de activitate şi-a recâştigat importanţa meritată, fiind susţinut şi monitorizat din ce în ce mai bine. Recent, la nivel naţional au fost implementate toate standardele operaţionale şi de navigaţie europene. Acest lucru creează premisele pentru reformarea de substanţă a activitaţii aeroportuare naţionale.

În stadiul actual de dezvoltare a serviciilor aeroportuare din România, ce marchează şi primul an de la aderarea României, se impune acordarea unui interes crescut emancipării informatice.

Pentru a asigura operativitatea şi uniformitatea operaţiunilor la care sunt supuse diferitele fluxuri de date şi procese care fac obiectul activităţilor specifice ale aeroporturilor şi operatorilor aerieni, managementul acestor organizaţii devine tot mai conştient de beneficiile contractării de soluţii informatice profesioniste.

O astfel de soluţie, pusă la dispoziţia conducerii activităţilor aeroportuare  de către SIVECO Romania, este SIVECO Applications - soluţie modulară deosebit de complexă, care oferă, prin inter-conexiunea modulelelor sale, garanţia unei funcţionări optime a managementului aeroportuar. Soluţia a fost prezentată recent, cu ocazia conferinţei Romanian Airports Forum  2007. Evenimentul a tratat un subiect de mare actualitate, respectiv evoluţia sectorului aeroportuar. Din perspectiva investiţiilor şi inovatiilor IT în acest sector, Ciprian Şandru, Project Manager în cadrul SIVECO Romania a trasat principalele beneficii obţinute din implementarea de software în  industria aeroportuare.

Prin folosirea pachetului informatic SIVECO Applications, o aplicaţie informatică performantă capabilă să asigure o  automatizare eficientă a proceselor şi a fluxurilor de date, aeroporturile româneşti pot concura, de pe poziţii de egalitate, cu cele din străinătate.

„Ajutorul cel mai mare îl resimt, în primul rând, pasagerii care beneficiază de reducerea consistentă a timpilor de staţionare pe aeroport, de optimizarea procesului de înregistrare, control şi trafic în incinta şi în afara aeroporturilor. Prin facilităţile oferite de soluţia software dezvoltată de SIVECO Romania, se poate asigura o monitorizare eficientă a tuturor factorilor şi proceselor care concură la fluidizarea şi standardizarea operaţiunilor aeroportuare. Beneficiarul final va regăsi această economie de timp şi de mijloace în servicii substanţial îmbunătăţite, într-o mai bună gestiune a informaţiilor, care va garanta eliminarea erorilor umane în centralizarea şi prelucrarea datelor”, a declarat Ciprian Şandru, Project Manager în cadrul SIVECO Romania.

Implicarea SIVECO în furnizarea de soluţii software pentru beneficiari din domeniul  aviatic se măsoară, în principal, prin dezvoltarea constantă a portofoliului de clienţi din această zonă. Aeroportul  Internaţional „Traian Vuia” Timişoara, considerat al doilea aeroport din România privind traficul de pasageri şi mişcări aeronave, şi Carpatair SA, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de trafic aerian din România şi din Europa de Est, se numără printre referinţele companiei în acest sector.

Prin implementarea soluţiei SIVECO Applications, furnizorii de servicii aeroportuare câştigă beneficii particularizate pe nevoile de business, de la optimizarea taxării serviciilor aeroportuare, reducerea timpului de staţionare, generarea rapoartelor statistice în timp real, până la contabilizarea imediată a profitului înregistrat.

Companiile de transport aerian au responsabilitatea de a asigura pasagerilor lor nu numai garanţia unui zbor în condiţii de siguranţă şi securitate absolută, ci şi un serviciu performant, de calitate. Acest desiderat nu poate fi realizat fără un control total al  proceselor, fără acces controlat şi permanent la informaţii actuale şi corecte, şi, mai ales, fără o corectă conexiune între birourile de taxare aeroportuară, companiile private de handling şi operatorii aerieni, implicate deopotrivă în activitatea aeroportuară, in ansamblul său.

Sprijinind îndeaproape dezvoltarea sectorului aeroportuar prin soluţii specializate, capabile să asigure creşterea indicatorilor de operativitate, eficienţă şi control din această arie, SIVECO Romania rezolvă, în bună masură, aceste imperative şi contribuie semnificativ la sporirea încrederii pasagerilor în siguranţa transportului aerian şi în maturitatea managementului aeroportuar românesc.