SIMARGL: Europa își adună forțele pentru a combate fenomenul malware și atacurile cibernetice | SIVECO Romania

SIMARGL: Europa își adună forțele pentru a combate fenomenul malware și atacurile cibernetice

Marţi, August 13, 2019

 

SIVECO Romania se implică în crearea programelor de detectare a atacurilor cibernetice în toată Europa.

SIMARGL înseamnă Metode inteligente, sigure, pentru recunoașterea avansată a programelor malware și Stegomalware. Proiectul va dura 3 ani, lansarea având loc în luna mai, la FernUniversität din Hagen, Germania.

SIMARGL este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Horizon 2020 (Acordul de grant nr. 833042), pentru a combate problema presantă a programelor malware. Acesta își propune să abordeze noile provocări din domeniul cibersecurității, inclusiv metode de ascundere a informațiilor, anomalii de rețea, stegomalware, ransomware și malware pentru mobil.

SIMARGL va oferi un set de instrumente integrat și validat, îmbunătățind securitatea cibernetică europeană. Proiectul va folosi metode și algoritmi avansați pentru a analiza datele din rețele, precum detectoare de derivă conceptuale, procesare avansată de semnal și transformări, abordare sisteme inteligente de învățare pe tot parcursul vieții (LLIS), clasificatori hibrizi și învățare profundă, doar pentru a menționa câteva tehnici.

14 parteneri din 7 țări europene își unesc expertiza și know-how-ul pentru acest proiect: FernUniversität din Hagen (coordonatorul) și netzfactor GmbH din Germania, Airbus Cybersecurity SAS și Thales SIX GTS Franța din Franța, Consiglio Nazionale delle Ricerche, NUMERA spa și Pluribus-One din Italia, SIVECO România și RoEduNet (Agenția ARNIEC) din România, Institutul de relații internaționale din Cehia, ITTI Sp. z o.o., Universitatea de Tehnologie din Varșovia și Orange Polska S.A. / Orange CERT din Polonia, Fundația Stichting CUIng din Olanda.

În cadrul întâlnirii de început, partenerii și-au împărtășit ideile cu privire la provocările și problemele legate de pachetele lor de lucru respective. S-au făcut eforturi pentru ca cerințele să fie cât mai specifice și s-a reiterat direcția inițiativei SIMARGL. Au fost stabilite punctele de acțiune pentru viitorul cel mai apropiat, înființarea de noi canale de comunicare și stabilirea datei pentru următoarea ședință.