Sistemul educaţional din Maroc utilizează soluţia românească de eLearning AeL | SIVECO Romania

Sistemul educaţional din Maroc utilizează soluţia românească de eLearning AeL

Miercuri, Mai 21, 2008

Proiectul pilot de informatizare a sistemului educaţional din Maroc, ce pune accent pe componenta de pedagogie, are drept obiectiv principal modernizarea procesului de predare/învăţare, principalii beneficiari fiind elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar. 

Cu ocazia lecţiei deschise desfăşurate la liceul „Othmane Ibn Affane” din Casablanca, au fost dezbătute principalele avantaje ale utilizării resurselor educaţionale interactive în vederea dezvoltării unui sistem de învăţământ modern, precum şi rezultatele obţinute de profesorii şi elevii marocani ce folosesc soluţia de eLearning AeL. Evenimentul a fost urmat de o dezbatere la care au participat peste 90 de persoane: reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei din Maroc şi România, profesori de la unităţile de învăţământ implicate în faza pilot, reprezentanţi ai Academiei Regionale de Educaţie Casablanca, profesori, reprezentanţi ai administraţiei din Rabat. 

Utilizarea soluţiei de eLearning AeL conduce la optimizarea procesului didactic, stimularea creativităţii şi a capacităţii elevilor de a pune probleme, de a căuta şi a înţelege soluţii, de a colabora şi a lucra în echipă. Dotarea şcolilor cu platforma de eLearning AeL şi conţinut didactic în format electronic în limba arabă reprezintă un pas important în eficientizarea procesului pedagogic din Maroc. Mai mult decât resursele educaţionale interactive propriu-zise , utilizarea acestora în mod susţinut în cadrul orelor de curs va conduce la rezultate benefice pentru elevi. 

Concentrându-se pe şcoală şi pe elev, proiectul de introducere a soluţiei de eLearning AeL în sistemul de învăţământ din Maroc, are efecte importante pe termen lung, oferind atât profesorilor cât şi elevilor oportunităţi reale de a lucra împreună utilizând cele mai noi resurse educaţionale”, a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte în cadrul SIVECO Romania. 

Prin intermediul soluţiei de eLearning AeL, profesorii marocani au posibilitatea de a personaliza şi de a crea noi lecţii interactive care să se potrivească mai bine stilului lor de a preda devenind astfel şi mai atractive pentru elevi.

Proiectul marocan urmăreşte să extindă accesul elevilor şi al profesorilor la un sistem educaţional modern şi eficient. Alături de partenerii implicaţi în acest proiect, SIVECO promovează un proces didactic orientat pe elev, prin care profesorii devin îndrumători ai acestora, fără a se limita la transmiterea de informaţii şi evaluarea cantitativă a informaţiilor dobândite de elevi.  

SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel naţional şi internaţional în domeniul IT&C şi al soluţiilor de eLearning, un exportator important de know-how ale cărui soluţii şi proiecte au obţinut distincţii prestigioase. Prin experienţa acumulată în urma implementării a numeroase proiecte de anvergură, compania a contribuit direct la crearea şi dezvoltarea societãţii informaţionale.