Sistemul IT de la APIA a intrat în topul Laureaţilor 2011 al competiţiei Computerworld Honors Program 2011 | SIVECO Romania

Luni, Iulie 25, 2011

Aceasta este cea de-a treia distincţie internaţională care recunoaşte complexitatea soluţiei IT implementate la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură

Bucureşti, 25 iulie 2011 - Performanţele soluţiei IT implementate la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) au fost recunoscute în cadrul competiţiei internaţionale Computerworld Honors Program, care s-a desfăşurat recent la Washington DC. Soluţia IT implementată de SIVECO Romania a fost medaliată cu titlul Laureat 2011 la categoria "Emerging Technology".

APIA gestionează fonduri de miliarde de euro utilizând aplicaţiile informatice eAgriculture dezvoltate de SIVECO Romania, liderul pieţei de software de pe piaţa românească. Proiectul dezvoltat de SIVECO Romania pentru APIA asigură accesul facil al fermierilor la informaţiile electronice gestionate de către sistem, reduce timpul de verificare a documentelor şi implicit creşte gradul de transparenţă şi eficacitate.

În perioada 2007-2011 prin intermediul sistemului IT de la APIA au fost plătite subvenţii în valoare de aproape 4 miliarde de euro, ceea ce reprezintă cel mai mare grad de absorbţie al fondurilor europene realizat de o instituţie din România. De altfel, România este a doua ţară din Europa ca număr de fermieri (peste 1,2 milioane), iar suprafaţa agricolă de 9 milioane hectare este dintre cele mai mari din Europa (comparabilă cu a Germaniei, Spaniei, Italiei), ceea ce implică un volum enorm de date ce trebuie gestionat.

Complexitatea şi importanţa proiectului dezvoltat la APIA a mai fost recunoscutã şi în alte competiţii internaţionale. Astfel, în 2010, soluţia integrată dezvoltată de SIVECO Romania pentru APIA a primit titlul "Winner of the European IT Excellence Award 2010", iar în 2009 a fost recompensată de Asociaţia Internaţionalã de Project Management.

"Proiectul IT desfăşurat pentru Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a fost realizat împreună cu specialiştii APIA şi este unul extrem de complex, cu un impact decisiv pentru România. Premierea lui este o dovadă a unei performanţe excepţionale, a recunoaşterii unor eforturi uriaşe depuse în derularea unuia dintre cele mai mari proiecte IT din România" , a declarat Gabriel Lospa, eAgriculture Line of Business Director la SIVECO Romania

Despre Computerworld Honors Program

Înfiinţat în 1988, Programul Computerworld Honors reuneşte organizaţii şi instituţii din întreaga lume care folosesc tehnologia informaţiei pentru a promova schimbări pozitive sociale, economice şi educaţionale în societate.

Programul recompensează organizaţiile nominalizate de peste 100 de companii care sunt lideri globali în IT, ai căror directori fac parte din Computerworld Honors Chairmen's Committee. Toate candidaturile sunt analizate de acest grup select care desemnează laureaţii pentru anul respectiv. Studiile de de caz ale laureaţilor intră în Arhivele Programului şi sunt puse la dispoziţia cercetătorilor, studenţilor şi cadrelor didactice universitare din peste 350 de universităţi şi instituţii de cercetare din întreaga lume , prin www.cwhonors.org. Realizările laureaţilor sunt recunoscute public în cadrul unei ceremonii anuale unde sunt oferite medalii având inscripţionată misiunea programului "A search for new heroes".