Sistemul naţional de eLearning din Azerbaijan - un proiect dezvoltat de SIVECO Romania | SIVECO Romania

Luni, Iulie 6, 2009

Elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar din Azerbaijan au acum acces la o platformă educaţională modernă.

Bucureşti, 26 iunie 2009 - Având o experienţă vastă în dezvoltarea de proiecte educaţionale, SIVECO Romania în parteneriat cu ULTRA Computers participă în Azerbaijan la amplul program de implementare a primei soluţii integrate de eLearning.

Introducerea celor mai noi resurse IT&C în educaţie vizează modernizarea şi creşterea eficienţei sistemului de învăţământ din Azerbaijan. Proiectul are drept obiectiv dezvoltarea unei platforme educaţionale complet noi şi a unui cadru educaţional inter-conectat, bazat pe o infrastructură comună validată, capabilă de scalare astfel încât să răspundă nevoii de dezvoltare a Ministerului Educaţiei.

Beneficiarii amplului proiect de modernizare sunt atât elevii şi profesorii din Azerbaijan cât şi reprezentanţii administraţiei locale şi naţionale. Prima fază a proiectului s-a încheiat cu succes, rezultatele fiind prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, organizată recent la Baku.

Pentru un management modern al resurselor şcolare a fost implementat AeL ASM - o soluţie utilă care centralizează informaţiile la nivelul fiecărei şcoli venind în ajutorul factorilor de decizie locali.

Elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar au în prezent acces la resurse educaţionale moderne - platforma de eLearning AeL şi lecţiile interactive AeL în azeră şi rusă. Lecţiile AeL îi ajută pe elevi să înveţe inteligent cu ajutorul experimentelor, simulărilor, animaţiilor, aplicaţiilor şi exerciţiilor practice, iar platforma AeL le permite profesorilor să se implice în realizarea de conţinut educaţional. Astfel, aceştia îţi pot crea lecţii interactive care să se potrivească cât mai bine propriului stil de predare.

Baza de Date Naţională a Educaţiei (BDNE) este o soluţie completă pentru managementul sistemului de învăţământ ce susţine procesul de luare a deciziilor, evaluare, planificare şi prognoză la nivel naţional.

Prin intermediul BDNE se vor genera rapoarte analitice şi statistice privind reţeaua şcolară, elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Aceste rezultate vor fi prezentate în timp real şi centralizat prin intermediul Hărţii Şcolare, o aplicaţie modernă ce va pune la dispoziţia publicului şi factorilor de decizie din Azerbaijan informaţii relevante şi permanent actualizate.

Dezvoltarea şi implementarea de soluţii alternative la sistemul clasic de învăţământ, urmăreşte dezvoltarea unor noi generaţii de tineri capabili să facă faţă cerinţelor impuse de economia mondială.

SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel naţional şi internaţional în domeniul IT&C şi al soluţiilor de eLearning, un exportator important de know-how ale cărui soluţii şi proiecte au obţinut distincţii prestigioase. Prin experienţa acumulată în urma implementării a numeroase proiecte de anvergură, compania a contribuit direct la crearea şi dezvoltarea societăţii informaţionale.