SIVECO domină piaţa soluţiilor de management al resurselor organizaţiilor | SIVECO Romania

SIVECO domină piaţa soluţiilor de management al resurselor organizaţiilor

Luni, Decembrie 5, 2011

Cea mai mare casă românească de software, SIVECO, este singurul integrator aflat in ultimii 9 ani atât pe podiumul furnizorilor de soluţii pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suites), cât şi în cel al furnizorilor de servicii IT

București, 5 decembrie 2011 - Potrivit celui mai recent studiu realizat de International Data Corp (IDC), SIVECO, cea mai mare casă românească de software, se află şi în 2010 în topul furnizorilor de soluţii pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suites - EAS) cu o cotă de piaţă de 23,2%, cu 2,4% mai mare faţă de 2009.

SIVECO este devansată la mai putin de 2% de liderul acestui clasament, fiind la mare distanţă de al treilea clasat, care are o cotă de piaţă mai mică de 9%.

Valoarea pieţei EAS din România în 2010 a fost de 81,18 milioane dolari.

SIVECO este prezentă de 9 ani atât în acest top (adică, din primele demersuri făcute pentru cercetarea consolidată a pieţei locale de IT, aliniată standardelor internaţionale) , cât şi în cel al furnizorilor de servicii IT. Este o performanţă unică, care probează o dată în plus calitatea soluţiilor oferite de SIVECO celor peste 1.400 de clienţi ai săi.

"Prin produsele pe care le dezvoltăm în zona EAS, oferim beneficiarilor noştri căile de a creşte şi a câştiga la rândul lor noi clienţi. SIVECO Applications 2011, sistemul ERP de referinţă al SIVECO Romania, a venit în întâmpinarea cerinţelor beneficiarilor noştri din diverse industrii care sunt în căutarea de aplicaţii de gestiune a afacerilor la cel mai înalt nivel de exigenţă, care să le asigure controlul costurilor şi creşterea performanţelor. Pe o piaţă extrem de competitivă, în care SIVECO Romania concurează cu lideri mondiali din domeniul IT, atuurile care ne menţin în topuri sunt calitatea soluţiilor, expertiza în proiecte de anvergură şi echipa", a declarat Robert Komartin, Senior Director, ERP & BI Business Unit, în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania este pe primul loc pe segmentul solutiilor dedicate întreprinderilor -Enterprise Resource Management, cu 27,3% cotă de piaţă şi pe piaţa de soluţii Business Analytics cu 55,2% cotă de piaţă

În 2010, cei mai mari consumatori de soluţii EAS au fost firmele de producţie, urmate de instituţiile publice şi de firmele de utilităţi. Specialiştii IDC estimează că verticalele care vor investi în soluţii EAS până în 2015 vor fi sectorul de producţie, administraţia locală şi centrală, iar cele mai mici cheltuieli vor fi în educaţie, transport şi asigurări.