SIVECO îşi extinde numărul birourilor internaţionale de reprezentare | SIVECO Romania

SIVECO îşi extinde numărul birourilor internaţionale de reprezentare

Miercuri, Iulie 25, 2012

Extinderea internaţională a afacerilor companiei SIVECO se consolidează. După deschiderea biroului din Bruxeles şi a celui din Emiratele Arabe Unite, în Dubai, compania a deschis o nouă reprezentanţă în Kazakhstan, la Almaty.

Această sucursală SIVECO va gestiona proiectele dezvoltate pentru ţările din regiune.

SIVECO este prezentă în spaţiul țărilor aparținând Comunității Statelor Independente cu proiecte educaţionale, dar intenţionăm să demarăm proiecte şi pentru domeniile eHealth, eCustoms, Customized Application Development, Enterprise Resources Planning (ERP)”, declară Adilkhan Mussin, directorul SIVECO Kazakhstan.

Suntem onoraţi că prin intermediul proiectelor iniţiate de noi în în Azerbaijan, Kazahstan şi Turkmenistan contribuim la consolidarea prestigiului României în această zona cu mare potenţial de dezvoltare”, spune Irina Socol, Preşedinte şi Director general SIVECO Romania.

Modernizarea portofoliului de produse, intrarea pe noi pieţe din Europa, Orientul Mijlociu, Comunitatea Statelor Independente şi nordul Africii şi creşterea constantă a cifrei de afaceri sunt ţintele companiei SIVECO Romania pentru următorii ani.

Astfel, SIVECO este unul dintre cei mai apreciaţi furnizori de conţinut educaţional din lume, oferind peste 39.000 de obiecte reutilizabile de învăţare (reusable learning objects) pentru 24.000 de şcoli din toată lumea. În 2005, pachetul de lecţii AeL „Advanced e-Learning Objects“ realizat de echipa de specialişti de la SIVECO Romania a fost apreciat ca “cel mai bun conţinut interactiv de eContent” în competiţia World Summit Award, organizată la World Summit on the Information Society, la care au participat 168 de ţări.

De două decenii, SIVECO desfăşoară proiecte complexe de eLearning, eHealth, eCustoms şi Credit Bureau în Emiratele Arabe Unite, Azerbaijan, Turcia, Republica Moldova, Bulgaria, Kazakhstan, Algeria, Serbia, Arabia Saudită, Cipru, Macedonia, Bahrein, Kuweit, Egipt, Oman, Maroc, Belgia, Luxemburg, Belarus.

Dezvoltarea de proiecte mari în ţară (Sistemul Educaţional Informatizat, Sistemul Informatic Unic Integrat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Sistemul IT pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, soluţia de eCustoms de la Autoritatea Naţională a Vămilor, sistemul SIVABON pentru Biroul de Credit) şi expertiza dobândită în peste 3.000 de proiecte pentru informatizarea companiilor private constituie principalele atuuri ale companiei în dezvoltarea sa internaţională. La acestea se adaugă numeroasele recunoaşteri internaţionale oferite de organizaţii de prestigiu precum International Project Management Association, European Software Excellence Awards, European Business Awards, IT Excellence Awards, eLearning Awards etc.

SIVECO Romania este singura firmă românească care furnizează software pentru 20 de organizaţii importante ale Uniunii Europene, având contracte multianuale încheiate cu Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori, Direcţia Generală de Sănătate şi Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid.
Pentru aceste instituţii compania dezvoltă sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web.

Expansiunea internaţională a SIVECO Romania, accelerată în ultimii 6 ani, a condus la realizarea în 2011 a peste 30% din cifra de afaceri din export de know how, îndeosebi de soluţii de eLearning. Pentru următorii ani, ne vom consolida statutul de lider IT la nivel regional. Avem semnate déjà contracte multianuale de informatizare. Din punct de vedere financiar, ne propunem o creştere la 50% a ponderii exporturilor în cifra de afaceri a companiei”, a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.