SIVECO își gestionează afacerile în zona Golfului printr-o companie independentă cu sediul în Dubai | SIVECO Romania

SIVECO își gestionează afacerile în zona Golfului printr-o companie independentă cu sediul în Dubai

Joi, Februarie 2, 2012

40% din cifra de afaceri a companiei va proveni în 2012 din vânzări internaţionale. 

 

Bucureşti, 1 februarie 2012 - SIVECO Romania îşi extinde afacerile în zona Golfului, prin parteneriatul cu Software Innovative Vision (SIV), companie condusă de Alexandru Coşbuc, vicepreşedinte adjunct Vânzări Internaţionale SIVECO Romania, pentru subcontractarea şi integrarea de proiecte în ţările din Golf.

 

SIVECO a semnat primul contract în Emiratele Arabe Unite în 2007, pentru dezvoltarea portalului sistemului naţional de învăţământ, urmat de implementarea sistemului de eContent constând în 7.000 de obiecte de învăţare interactivă care a fost finalizat în 2011.

 

 

“În expansiunea internaţională, atuul nostru se numeşte Sistemul Educaţional Informatizat (SEI) dezvoltat în România din 2001, considerat un model de eLearning solid, funcţional şi complex, cu numeroase recunoaşteri internaţionale. Exportăm soluţii de eLearning în 17 ţări şi până la finalul acestui an dorim să fim prezenţi în 10 noi state, majoritatea din zona Orientului Apropiat şi Mijlociu. Soluţiile pentru educaţie vor genera 30% din cifra de afaceri a companiei noastre în 2012. Ne aşteptăm ca vânzările internaţionale să ajungă la 40% din cifra de afaceri”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

 

Soluţia de eLearning realizată de SIVECO are în prezent 15 milioane de utilizatori (elevi, profesori, personal administrativ, factori de decizie, specialişti în educaţie) din România, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Qatar, Oman, Kuweit, Bahrein, Moldova, Azerbaijan, Turkmenistan, Tunisia, Kazahstan.

 

“Emiratele Arabe Unite reprezintă un model de urmat pentru multe ţări din zona Golfului, astfel că expasiunea noastră este susţinută de această referinţă importantă. Ne adresăm unor ţări care alocă procente importante din PIB pentru educaţie. În acest an, ne vom extinde la nivel naţional în şcolile din Oman şi Bahrein, vom demara proiectul de content pe iPad în Kuweit. Pe de altă parte, ne adresăm pieţei educaţionale cu instrumente 3D, augmented reality, dezvoltăm softuri educaţionale pe dispozitive portabile, pe telefoane şi tablete, anticipând cerinţele beneficiarilor”, a declarat reprezentantul noii companii, Alexandru Coşbuc.

 

„Consolidarea prezenţei noastre în ţările din Regiunea Golfului face parte din strategia generală de extindere internaţională, susţinându-ne şi eforturile de a construi proiecte în ţările din Asia Centrală. Astfel, anul acesta, vom lansa soluţia integrată de eLearning în Turkmenistan. De asemenea, vizăm pieţe precum Azerbaijan şi Uzbekistan”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale SIVECO Romania.

 

SIVECO are cea mai mare bază de lecţii digitale – peste 39.000 de momente interactive de învăţare. Dimensiunea Sistemului Educaţional din România este şi ea impresionantă: peste 4 milioane de beneficiari la nivel naţional, anual, 140.000 de profesori instruiţi, 15.000 de laboratoare informatizate, 192.000 de calculatoare, 3.700 de lecţii multimedia AeL, 1.600.000 de candidaţi la Bacalaureat repartizaţi în perioada 2004-2011, 494.260 de participanţi la examenul de titularizare în perioada 2003-2011, 2,2 milioane de elevi repartizaţi în licee prin intermediul aplicaţiei ADLIC între 2001 şi 2011, peste 2.600.000 de vizitatori unici ai portalului http://portal.edu.ro .


Ca și SIVECO, noua companie va furniza content digital, soft informaţional, know-how de formare profesională, aplicaţii de management educaţional şi de colaborare.