SIVECO ocupă Locul I şi în Topul Național al Firmelor 2016, categoria “Cercetare-Dezvoltare și High Tech”
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează anual “Topul Național al Firmelor”, bazându-se pe o metodologie complexă, axată pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat
Topul Național al Firmelor continuă să rămână un reper pentru mediul de business din România, realizând o ierarhie obiectivă a companiilor care activează în 6 domenii - industrie, servicii, comerț și turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții.
SIVECO România se situează şi anul acesta pe locul I la categoria “Cercetare-Dezvoltare şi High Tech”.
Aceasta este o consecinţă a eforturilor pe care compania le-a făcut și le face în continuare pentru dezvoltarea industriei IT atât în România, dar şi în străinătate, tehnologia informaţiei reprezentând o componentă esenţială a dezvoltării societăţii moderne. Urmărind şi chiar anticipând dinamica pieței naționale și internaționale, experții SIVECO asigură, prin implementarea de proiecte IT complexe, convergența obiectivelor de business și sociale ale clienților companiei cu nevoile lor tehnologice.
“SIVECO este un promotor al tehnologiilor avansate în educație, agricultură, administrație publică și sănătate. Echipa noastră deține competenţe avansate în utilizarea unei game extinse de tehnologii şi metodologii de lucru inovatoare, care îi permit să dezvolte integral soluţii orientate pe client, în domenii de activitate vitale pentru societate. Aceste proiecte sunt dezvoltate de o echipă de peste 400 de oameni, specialişti cu o carte de vizită competitivă profesional la nivel global”, spune Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO.
Topul, dat publicităţii în cadrul galei CCIR la care au participat peste 600 de invitați (companii, reprezentanți ai autorităților, ai Corpului Diplomatic acreditat la București), a fost realizat pe baza unei metodologii axate pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat.
În cadrul topului au fost evaluate peste 12.000 companii din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, aproape 3.400 din servicii, circa 2.800 din comerț și turism, 460 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 610 din agricultură, silvicultură și pescuit și 580 din construcții.
În domeniul cercetare-dezvoltare şi high tech au fost evaluate 461 de companii, cu o cifră de afaceri totală de 5,5 miliarde euro şi un profit din exploatare total de 516.000 euro. Aceste companii însumează 64.121 salariaţi.
„Topul Firmelor este o lucrare amplă care se bazează pe foarte mulți indicatori economici. Cele mai performante 12.230 de societăți au un total de 135 mld. EUR cifră de afaceri și 11 mld. EURO profit de exploatare. Aceste firme angajează 1.260.000 oameni. Cred că este foarte important acest aspect”, a declarat domnul Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).