SIVECO Romania a aderat la iniţiativa Platforma Europeană de Dezvoltare | SIVECO Romania

SIVECO Romania a aderat la iniţiativa Platforma Europeană de Dezvoltare

Luni, Septembrie 20, 2010

Organizaţia încurajează absorbţia fondurilor europene şi dezvoltarea de proiecte pentru Uniunea Europeană

Bucureşti, 20 septembrie 2010 - Încurajarea absorbţiei fondurilor europene şi a iniţiativelor care pot fi transformate în proiecte viabile şi folositoare cetăţenilor sunt principalele obiective ale Platformei Europene de Dezvoltare (PED), iniţiativă lansată recent în cadrul mai multor evenimente de referinţă la Bruxelles.

Platforma Europeană de Dezvoltare este o iniţiativă a Fundaţiei Valenţe Umane şi reuneşte companii româneşti, publice şi private din toate sectoarele economiei, reprezentanţi ai mediului politic, din societatea civilă şi diplomaţie, implicate să dezvolte proiecte pentru Uniunea Europeană.

Evenimentul de lansare al PED a inclus conferinţa "Europe 2020: Noi resurse pentru creştere economică şi dezvoltare".

"SIVECO Romania este un jucător activ pe piaţa Uniunii Europene, în statele membre sau candidate, dar şi un partener al Comisiei Europene într-o serie numeroasă de proiecte. Furnizăm servicii directe pentru organizaţii precum Oficiul pentru Publicaţii al UE (portalul cercetării CORDIS), pentru Eurostat (Oficiul de Statistică al UE), EASA (Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei), dezvoltăm proiecte de cercetare în cadrul programelor cadru pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică FP 6 şi FP7, precum şi proiecte finanţate prin instrumente structurale, Phare şi IPA", a declarat Ştefan Morcov, Vicepreşedinte Adjunct SIVECO Romania.

SIVECO Romania se manifestă ca un participant activ la iniţiativele europene. Din 2005, compania este membru ISTAG, organism cu rol consultativ pe lângă Comisia Europeană pentru definirea unei strategii generale de îndeplinire a priorităţilor legate de societatea informaţională, în cadrul programului european de cercetare, este de asemenea membru al Reţelei Europene de Software şi Servicii NESSI - unul dintre cele mai importante organisme din domeniul ştiinţei serviciilor IT, şi este implicată în derularea de proiecte de cercetare europene - ACGT, ALIS, LD CAST, Eurocancercoms etc.