SIVECO Romania anunţă lansarea Raportului Anual de Responsabilitate Socială şi Dezvoltare Sustenabilă | SIVECO Romania

SIVECO Romania anunţă lansarea Raportului Anual de Responsabilitate Socială şi Dezvoltare Sustenabilă

Joi, Iulie 22, 2010

Raportul reflectă şi evaluează modul în care compania si-a îndeplinit angajamentele faţă de clienţi, acţionari, angajaţi, parteneri, comunitate


Bucureşti, 22 iulie 2010 - SIVECO Romania anunţă lansarea Raportului de Responsabilitate Socială şi Dezvoltare Sustenabilă, ediţia 2009, cel de-al doilea document de acest fel al companiei.

Raportul evaluează în mod obiectiv, critic şi transparent progresele care s-au făcut în 2009 faţă de anul precedent şi ţintele de dezvoltare pentru 2010.

Documentul devine astfel un instrument de schimbare în organizaţie, prin care compania comunică grupurilor cointeresate standardele, obiectivele, performanţa economică şi socială, preia feed-back-ul acestor grupuri şi îşi redefineşte priorităţile în acord cu acesta.

"Realizarea raportului pentru 2009 privind dezvoltarea sustenabilă rămâne, ca şi cel din 2008, încă un demers de pionierat în industria IT românească. El reflectă şi evaluează modul în care ne-am îndeplinit angajamentele pe care ni le-am asumat faţă de clienţi, acţionari, angajaţi, parteneri, comunitate. Şi în 2009, implicarea noastră în proiecte cu valoare socială a fost la fel de consistentă, chiar dacă a presupus mult mai multă strădanie decât în anii precedenţi, în care climatul economic general era mai prietenos", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General al SIVECO Romania.

Raportul CSR 2009 conţine 14 capitole în care sunt analizate programele de mediu, de civism corporatist, calitate, etică în afaceri, beneficiile sociale ale produselor şi ţintele de dezvoltare.

Raportul descrie şi cuantifică implicarea SIVECO Romania în proiecte cu valoare socială în care componenta IT joacă un rol esenţial: proiecte naţionale şi internaţionale pentru informatizarea instituţiilor de stat şi a companiilor private, proiecte pe fonduri structurale în domeniul cercetării, resurselor umane, medicinii, educaţiei, lansarea de noi soluţii informatice ecologice care permit folosirea raţională a resurselor necesare oricărei organizaţii, implicarea în proiecte educaţionale care se adresează tinerei generaţii, planul de mobilitate al angajaţilor, planul de achiziţii verzi, implicarea angajaţilor în susţinerea unor proiecte sociale în nume propriu.

Primul raport CSR (2008) al SIVECO Romania a fost premiat cu prestigioasa distincţie Ruban d'Honneur, la categoria Award for Corporate Sustainability, din partea European Business Awards, pentru inovaţia, excelenţa şi sustenabilitatea în afaceri ale companiei.

Raportul de Responsabilitate Socială 2009 este accesibil pe www.siveco.ro, la secţiunea Despre SIVECO Romania, capitolul Responsabilitate socială.