SIVECO Romania, în elita mondială a Managementului de Proiect
Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) consideră proiectul IT dezvoltat de SIVECO Romania pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură o realizare de referinţă în domeniu.
Bucureşti, 22 iunie 2009 - Compania SIVECO Romania este nominalizată pentru a 2-a oară în ultimii doi ani de Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) în elita mondială a companiilor cu cele mai bune realizări în domeniul managementului de proiect. La fel ca în anul 2007, când Sistemul Educaţional Informatizat era selectat în Marea Gală IPMA, anul acesta, în cadrul celui de-al 23-lea Congres Mondial al IPMA desfăşurat în perioada 15-17 iunie, în Finlanda, soluţia dezvoltată de SIVECO Romania pentru sistemul IT care funcţionează la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) a primit trofeul de Finalist.
IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internaţional care girează competiţia anuală IPMA Gala Awards având în componenţa sa profesionişti cu o reputaţie mondială bine consolidată.
Acest juriu a desemnat ca finaliste pentru acest an 9 realizări la nivel mondial din şase ţări: Italia (2), China (2), Germania, India, Romania (2), Statele Unite ale Americii. Trebuie precizat ca proiectele care intră în competiţie fac parte din absolut toate domeniile, numai acest fapt dând dimensiunea competiţiei şi a nivelului său de complexitate şi exigenţă.
"Faptul că SIVECO Romania a ajuns finalistă în această competiţie reprezintă o performanţă absolut excepţională, primind astfel confirmarea că este apreciată pe plan mondial ca una dintre companiile care dezvoltă proiecte de anvergură cu management de excelenţă," a declarat la festivitatea organizată de IPMA Dan Donciulescu, project manager în cadrul SIVECO Romania.
"Proiectul IT desfăşurat pentru APIA a fost realizat împreună cu specialiştii Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi este unul extrem de complex, cu un impact decisiv pentru România. Dezvoltarea, implementarea şi finalizarea la termenele stabilite a Sistemului Integrat de Administrare şi Control pentru agricultură din România au reprezentat o condiţie pentru utilizarea de către România a fondurilor Uniunii Europene destinate fermierilor. Proiectul nostru a fost extrem de bine apreciat de către juriul IPMA pentru nivelul ridicat de profesionalism cu care a fost derulat, pentru dimensiunea sa naţională şi gradul de complexitate", apreciază Gabriel Lospa, eAgriculture Line of Business Director la SIVECO Romania.
Graţie proiectului de informatizare al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, 1,2 milioane de fermieri au primit în anul 2008 subvenţii din fonduri europene şi de la Guvernul României, aferente plăţilor unice pe suprafaţă şi plăţilor naţionale directe complementare, totalizând 8.655.670 ha. Soluţia IT care a primit premiul menţionat continuă să susţină şi în acest an şi în anii următori acordarea fondurilor de sprijin de la Uniunea Europeană şi de la Guvernul României către fermierii din ţara noastră.
De altfel, soluţia software dezvoltată de către SIVECO Romania pentru APIA a mai primit recunoaşteri din partea profesioniştilor IT, fiind premiată la Gala Romanian Computer Show 2008, unul dintre evenimentele de referinţă pentru comunitatea IT din România.