SIVECO Romania este apreciată pentru implicarea în dezvoltarea societăţii informaţionale | SIVECO Romania

Miercuri, Mai 30, 2007

Bucureşti, 30 mai 2007 Recent,  la invitaţia doamnei Irina Socol director general în cadrul SIVECO Romania, au vizitat oraşul Bucureşti reprezentanţii Grupului Consultativ al Comisiei Europene pentru Tehnologii de Societate Informaţională (ISTAG).

Irina Socol a devenit membru ISTAG în anul 2005, ca o recunoaştere a statutului de expert european de vârf în domeniul IT.

Membrii grupului consultativ sunt reprezentanţi ai companiilor private cu renume în domeniul în care activează, ai institutelor de cercetare, universităţilor, organizaţiilor de standardizare, agenţiilor naţionale de finanţare şi ai administraţiei publice europene.

Obiectivul principal al ISTAG  este definirea unei strategii generale de îndeplinire a priorităţilor legate de societatea informaţională în cadrul programului european de cercetare pe termen mediu şi lung, în domeniul IT&C.

"Dezvoltarea tehnologiilor informaţionale educaţionale este o prioritate pentru SIVECO Romania. Aprecierea internaţională de care ne bucurăm, ne obligă să continuăm să sprijinim evoluţia acestei industrii şi promovarea noilor tehnologii prin facilitarea asimilării acestora de către societate. Disponibilitatea membrilor ISTAG de a desfăşura şedinţa consultativă în România, vine ca o recunoaştere în plus a modului în care compania noastră participă la crearea societăţii informaţionale europene”, a declarat Irina Socol, director general al SIVECO Romania şi membru ISTAG.

Reprezentanţii grupului consultativ au asistat la o prezentare de lecţii interactive, create de elevii Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti.

În realizarea proiectelor multimedia, elevii au utilizat soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania. Delegaţii au fost impresionaţi de inventivitatea şi originalitatea proiectelor prezentate, dar şi de gradul de informatizare a sistemului de învăţământ românesc.

Delegaţia prezentă la Bucureşti, a apreciat contribuţia SIVECO Romania la realizarea obiectivelor Uniunii Europene privind dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere şi a societăţii informaţionale, precum şi promovarea de către companie a proiectelor privind stimularea inovaţiei şi cercetării în domeniul IT&C, în acord cu Programul Cadrul FP6 (2002-2006) şi  programul FP7 (2007-2013). Prin intermediul acestor programe Uniunea Europeană sprijină crearea unui spaţiu european de cercetare în domeniul IT&C.

SIVECO Romania, membru marcat al comunităţii de afaceri din România, îşi manifestă constant interesul în a contribui la bunul mers al proiectelor de dezvoltare şi cercetare în domeniul IT&C, în beneficiul comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.