SIVECO Romania implementează sisteme pentru Pensii Private şi Core Insurance | SIVECO Romania

SIVECO Romania implementează sisteme pentru Pensii Private şi Core Insurance

Miercuri, Iulie 4, 2007

Bucureşti, 4 Iulie 2007 – SIVECO România îşi consolidează poziţia de integrator de aplicaţii informatice, anunţând semnarea unui parteneriat exclusiv pentru România cu compania COMARCH din Polonia.

Colaborarea cu COMARCH, lider IT de piaţă în Europa Centrală şi unul dintre cei mai importanţi jucători IT din regiune, are în vedere susţinerea dezvoltării sectorul financiar - bancar românesc prin soluţii informatice dedicate, complexe şi eficiente.

Portofoliul COMARCH, exclusiv distribuit în România de către compania SIVECO România, oferă suport prin soluţii specializate precum:

• soluţia completă şi complexă pentru gestionarea afacerii pentru piaţa de asigurări prin sistemele COMARCH de core-insurance (Viaţă şi Non-Viaţă), management al portofoliului de asigurări, calculul comisioanelor, sistem de debt collection, CRM (Customer Relationship Management) dedicat;
  • soluţia pentru administrarea fondurilor de pensii private;
  • soluţie de management al fondurilor de investiţii;
  • alte soluţii, precum: Brokerage System, Custodie, Sisteme de Core-Leasing, Internet Banking, Internet Investment, etc.

Cele două companii partenere îşi propun replicarea în România a numeroaselor proiecte de succes implementate de către COMARCH pentru un număr mare de grupuri financiare importante din Europa Centrală şi de Sud-Est,.

„Suntem convinşi că acest parteneriat va reprezenta un succes pentru piaţa financiar -bancară, întrucât atât SIVECO Romania cât şi COMARCH Polonia sunt companii cu o vastă experienţă în implementarea de soluţii complexe. Mai mult, înţelegem perfect nevoile specifice pieţei financiare din România, prin intermediul unei echipe instruite nu numai la nivel de sistem informatic, ci şi de business şi legislativ”, declară Andreea Niculae, Business Development Manager Financial Services Industry la SIVECO Romania.

Pentru SIVECO România, sectorul financiar - bancar reprezintă o linie de business de sine stătătoare, compania propunându-şi o contribuţie tot mai intensă la maturizarea şi modernizarea acestui sector, esenţial pentru economia românească. Portofoliul SIVECO adresat acestui sector cuprinde produse şi servicii proprii, cât şi soluţii partenere, care se bucură de experienţă şi implementări semnificative la nivel european.

Între proiectele de succes derulate de SIVECO Romania în zona financiar – bancară se numără implementarea de sisteme de supraveghere şi raportare, prin care se asigură monitorizarea pieţei bancare şi financiare non-bancare (Banca Naţională a României) şi, respectiv, piaţa asigurărilor şi a brokerilor de asigurări (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor). Un alt proiect, cu un impact deosebit asupra sectorului financiar, a fost soluţia SIVABON – o soluţie implementată la Biroul de Credit, soluţie prin intermediul căreia, în prezent, peste 32 de participanţi consultă baza de date a Biroului de Credit, în vederea primirii raportului de credit, raport care înglobează informaţii (date negative, date pozitive) despre comportamentul „financiar” al clienţilor, persoane fizice.

Referinţele SIVECO România în domeniul financiar – bancar includ proiecte importante pentru organizaţii precum Raiffeisen Bank, CEC, Citibank, Banca Comercială Româna, Banca Transilvania, ING LIFE etc.

Despre COMARCH Polonia

Având sucursale în Germania, Franţa, Belgia, USA, Panama, Finlanda, Rusia, Ucraina, Slovacia, Lituania şi Emiratele Arabe Unite, COMARCH Polonia este cel mai important furnizor de soluţii dedicate sectoarelor financiar, telecomunicaţii, guvernamental, întreprinderi mari şi medii din Europa Centrală. Prezenţa activă în peste 20 de ţări, un număr de aproximativ 2700 de angajaţi şi o valoare de piaţă de 470 milioane Euro susţin poziţia companiei de jucător esenţial pe piaţa IT din regiune şi lider de piaţă în Europa Centrală.

Printre clienţii COMARCH Polonia se numără grupuri financiare cunoscute precum: AEGON, Uniqa, HDI, Commercial Union, Nordea, Winterthur, Nationale Nederlanden, Ampluco Life (AIG Group), Gerling, UniCredit, Fortis, Raiffeisen, GE Capital, AIB, DnB Nord, BNP Paribas, ING.