SIVECO Romania intră în finala internaţională IPMA cu 2 proiecte: SIUI şi NCTS | SIVECO Romania

SIVECO Romania intră în finala internaţională IPMA cu 2 proiecte: SIUI şi NCTS

Miercuri, Septembrie 21, 2011

În acest an, Asociaţia Internaţională de Project Management a nominalizat SIVECO Romania pentru proiectele dezvoltate pentru sistemul medical şi vamal.

Bucureşti, 21 septembrie 2011 - Două proiecte de mare complexitate şi anvergură, cu milioane de beneficiari, la care specialiştii SIVECO Romania au avut o contribuţie importantă, au intrat în competiţia care recompensează excelenţa în managementul de proiect. Astfel, proiectul Sistem Informatic Unic Integrat (SIUI), realizat de către consorţiul format din HP (în calitate de integrator) şi SIVECO Romania pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), şi proiectul New Computerized Transit System, dezvoltat si implementat de SIVECO Romania la Autoritatea Naţională a Vămilor din România (ANV), au primit titlul de Finalist în ediţia de anul acesta a concursului organizat de IPMA. Gala de premiere are loc în cadrul celui de-al 25-lea Congres internaţional IPMA organizat în perioada 10-12 octombrie în Brisbane, Australia.

Adevărate premii Oscar pentru Excelenţă în Managementul de proiecte, premiile IPMA se acordă la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized şi Proiecte Medium-Sized.

Proiectul NCTS concurează la categoria "proiecte de dimensiuni medii", în timp ce SIUI a fost selectat la categoria "proiecte de mari dimensiuni".

În competiţia finală, SIUI concurează cu alte 6 proiecte prestigioase (acoperind diferite arii de activitate şi ţări cu foarte mare putere economică):
• Carbon Dioxide Recovery, Bahrain, realizat de Tecnimont ICB Private Ltd - India
• Corporate CRM System, Rusia, realizat de Sberbank of Russia - Rusia
• New Public Hospital in Legnano, Italia, realizat de Techint Engineering & Construction - Italia
• Qatar Modular Replacement, Quatar, realizat de GE Oil & Gas - Contractual Services - Italia
• Renewal of Closed Circuit Television Terminal 1 & Terminal 2, Munich Airport, Germany, realizat de Munich Airport - IT Department - Germania
• UpS Worldort Expansion, USA, realizat de Siemens Industry Inc./Siemens AG - Germania

Selectarea proiectului SIUI dintre foarte multele proiecte candidate din întreaga lume drept una din realizările apreciate ca au atins nivelul de excelenţă în Project Management este o performanţă cu adevarat excepţională.

Această recunoştere de către cea mai respectată autoritate în domeniul managementului de proiecte (din toate domeniile de activitate, nu numai din domeniul informatic) dovedeşte odată în plus valoarea deosebită a sistemului implementat la CNAS, apreciată de această dată la nivel mondial.

Selectarea SIUI a fost realizată în urma unui audit efectuat de o echipă de auditori internaţionali ai IPMA, veniţi din Turcia, Olanda, China, Iran şi Grecia. Ulterior, evaluarea tuturor proiectelor candidate s-a realizat de un juriu internaţional la 18 septembrie 2011 la Berlin, rezultatul fiind plasarea proiectului SIUI printre Finaliştii competiţiei.

"Suntem foarte onoraţi de această nouă nominalizare care răsplăteşte două dintre cele mai mari proiecte informatice din ţara noastră. O astfel de nominalizare reprezintă nu numai o reuşită de echipă, dar şi o referinţă pentru proiectele viitoare. România dovedeşte prin fiecare recunoaştere de acest fel că are specialişti IT de top care pot concura oricând cu jucători internaţionali din această industrie", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

SIVECO Romania intră pentru a 5-a oară în finala internaţională a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. În 2007 Sistemul Educaţional Informatizat era selectat în Marea Gală IPMA.

În 2009, soluţia dezvoltată de SIVECO Romania pentru sistemul IT care funcţionează la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a primit trofeul de Finalist. În 2010, două componente ale proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) şi Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri au primit statutul de finalist.

IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internaţional care girează competiţia anuală IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism şi exigenţă. În acest an, competiţia celebrează a 25-a ediţie

Despre IPMA

Înfiinţată în 1965 în Elveţia, IPMA este cea mai mare organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor şi reprezintă mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, având membri în Europa de Nord, America de Sud, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

IPMA promovează managementul proiectelor pentru întreprinderi şi organizaţii din întreaga lume, încurajând obţinerea de performanţe în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de anvergură.

Mai multe informaţii despre organizaţie puteţi obţine vizitând http://www.ipma.ch