SIVECO Romania îşi consolidează poziţia în elita mondială a Managementului de Proiect | SIVECO Romania

SIVECO Romania îşi consolidează poziţia în elita mondială a Managementului de Proiect

Miercuri, Noiembrie 10, 2010

Portalul eComunitate şi Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri, componente ale proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere" - în finala celebrei competiţii organizate anual de Asociaţia Internaţionala de Project Management (IPMA)

Bucureşti, 10 noiembrie 2010 - Portalul eComunitate şi Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri sunt cele două componente dezvoltate de SIVECO Romania cu care proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a fost nominalizat de Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) în elita mondială a celor mai bune realizări în domeniul managementului de proiect.

În cadrul Galei IPMA, desfăşurate recent la Istanbul, proiectul a fost apreciat pentru caracterul său inovator şi complex, precum şi pentru excelenţa în managementul de proiect.

IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internaţional care girează competiţia anuală IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism şi exigenţă.

"Suntem extrem de onoraţi să fim finalişti pentru a treia oară ai premiilor IPMA, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de acest gen din lume. Recunoaşterea obţinută la Gala premiilor IPMA 2010 demonstrează implicarea SIVECO Romania în managementul proiectelor de excelenţă. Este un privilegiu pentru noi că am concurat alături de companii de renume din întreaga lume şi că am avut şansa de a face schimb de experienţă în ceea ce priveşte managementul proiectelor complexe şi inovatoare", a declarat Ilinca Georgescu, Project Manager în cadrul SIVECO Romania, la festivitatea organizată de IPMA.

Practic, SIVECO Romania este printre puţinele companii din lume care au obţinut statutul de Finalist pentru toate proiectele înscrise în competiţie, la diferite ediţii. În 2009, soluţia dezvoltată de SIVECO Romania pentru sistemul IT care funcţionează la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a primit trofeul de Finalist, iar în 2007 Sistemul Educaţional Informatizat a fost selectat în Marea Gala IPMA.

Economia Bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România.

Componentele majore ale proiectului vizează toate domeniile care au un rol în societatea cunoaşterii, urmărind:

• Asigurarea accesului la informaţie pentru reducerea decalajului digital (se asigură diseminarea cunoaşterii);
• Alfabetizarea digitală şi crearea de competenţe pentru o societate incluzivă (factorul uman ca producător şi consumator de cunoaştere);
• Promovarea şi furnizarea serviciilor locale de guvernare electronică pentru stabilirea unei relaţii corecte între contribuabil si Stat;
• Stimularea iniţiativelor de antreprenoriat pentru o dezvoltare locală durabilă în 255 de comunităţi din România.

Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro), dezvoltat în cadrul acestui proiect, facilitează comunicarea între şi cu aceste comunităţi defavorizate, punând la dispoziţia publicului larg accesul exhaustiv la informaţii din domenii precum educaţie, cultură, administraţie şi antreprenoriat. Portalul prezintă cele 255 de comunităţi şi include peste 3000 de articole în română şi engleză, fiind în acelaşsi timp şi o reţea socială, în care utilizatorii fac transfer de cunoaştere şi generează conţinut, cu ajutorul tehnologiilor web 2.0.

Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri are drept obiectiv crearea şi dezvoltarea unei mase critice de persoane cu abilităţi în domeniul TIC, capabile să abordeze provocările profesionale specifice, pentru a participa activ la dezvoltarea locală prin intermediul mijloacelor şi instrumentelor moderne de cunoaştere. Cele peste 5.200 de persoane instruite în cadrul acestui proiect au dobândit abilităţi de utilizare a calculatorului în activitatea profesională şi informaţii referitoare la modalităţile de aplicare a acestora în educaţie şi antreprenoriat.

Despre IPMA
Înfiinţată în 1967 în Elveţia, IPMA este cea mai mare organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor şi reprezintă mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, având membri în Europa de Nord, America de Sud, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

IPMA promovează managementul proiectelor pentru întreprinderi şi organizaţii din întreaga lume, încurajând obţinerea de performanţe în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de anvergură.