SIVECO Romania lansează Raportul de Responsabilitate Socială pentru anul 2010 | SIVECO Romania

SIVECO Romania lansează Raportul de Responsabilitate Socială pentru anul 2010

Luni, Mai 9, 2011

Documentul evaluează performanţa economică, socială şi de mediu şi impactul activităţii companiei asupra comunităţii

Bucureşti, 9 mai 2011 - SIVECO Romania anunţă lansarea celui de-al treilea Raport de Responsabilitate Socială care sintezează performanţele economice, sociale şi de mediu ale companiei de-a lungul anului 2010.

Documentul evaluează în mod obiectiv, critic şi transparent progresele care s-au făcut în 2010 faţă de anul precedent şi ţintele de dezvoltare pentru 2011.

"Prin lansarea anuală a raportului de responsabilitate socială, SIVECO Romania se alătură marilor companii internaţionale care şi-au făcut o obligaţie din tripla raportare nonfinanciară, ştiind că transparenţa şi accesul facil la informaţiile despre performanţele economice, sociale şi de mediu sunt esenţiale. Indiferent de contextul economic, rămânem un susţinător activ al politicilor de responsabilitate socială, fie că ne referim la realizarea de produse informatice care să gestioneze atent resursele organizaţiilor sau la acţiunile de sprijinire a diferitelor campanii sociale şi de mediu", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

În cele 12 capitole ale raportului este analizată implicarea SIVECO Romania în proiecte informatice cu o puternică valoare socială: proiecte naţionale şi internaţionale pentru informatizarea instituţiilor de stat şi a companiilor private, proiecte din fonduri structurale în domeniul formării profesionale; lansarea de noi soluţii informatice ecologice care permit folosirea raţională a resurselor necesare oricărei organizaţii, susţinerea unor proiecte educaţionale care se adresează tinerei generaţii, planul de mobilitate al angajaţilor, planul de achiziţii verzi şi modul în care sunt respectate "principiile Green".

Implicarea companiei în acţiuni de protecţie a mediului a fost recompensată în 2010 de Asociaţia Green Revolution, în cadrul competiţiei Green Business Index, primul top al companiilor verzi din România. SIVECO Romania a primit coroniţa verde, fiind câştigătoarea acestei prime ediţii a competiţiei realizate în parteneriat cu Ministerul Mediului.

Raportul de Responsabilitate Socială 2010 este accesibil pe www.siveco.ro, în secţiunea Despre SIVECO Romania, capitolul Responsabilitate Socială.