SIVECO Romania, nominalizată între primele trei companii cu cea mai eficientă activitate în 2006 | SIVECO Romania

Marţi, Iunie 19, 2007

Bucureşti, 19 Iunie 2007 – Recent, în cadrul celei de a şasea ediţii a Galei Ventura 2006 Awards, SIVECO Romania a participat în calitate de companie ce a încorporat fondurile Enterprise Investors, fiind nominalizată, ca urmare a rezultatelor spectaculoase din anul 2006, la categoria „The Most Effective Company”.

De şase ediţii, Enterprise Investors nominalizează cele mai performante companii în care au fost realizate investiţii, în cadrul a patru categorii: „Compania cu cea mai dinamică activitate” („The Most Dynamic Company”), „Compania cu cea mai eficientă activitate” („The Most Effective Company”), „Evenimentul Anului” („The Event of the Year”) şi „Managerul Anului” („The Manager of the Year”). Potrivit regulilor urmate în cadrul Galei Ventura, pentru fiecare categorie sunt nominalizate doar trei companii, individualizate prin performanţele deosebite demonstrate la categoria respectivă.

Nominalizarea SIVECO Romania la categoria „The Most Effective Company” este fundamentată pe performanţele înregistrate de companie la nivelul anului 2006, demonstrate prin proiecte complexe, de anvergură şi impact, şi recunoscute prin importante premii naţionale şi internaţionale.

În iunie 2006, SIVECO Romania a primit din partea OECD (Organization for Economic Cooperation and Development), la Viena, premiul „Innovative Domestic Investor of the Year 2006”. Importanţa acestui premiu este foarte mare, OECD fiind unul dintre cele mai importante forumuri internaţionale de dezbatere a politicilor economice şi sociale la nivel global. Recunoaşterea efortului investiţional al companiei SIVECO Romania, pe plan naţional şi regional, a însemnat o mare onoare, consolidându-i poziţia de organizaţie care, prin activitatea desfăşurată, accelerează reformele şi contribuie la îmbunătăţirea climatului de business din regiune.

În nominalizarea companiei pentru cea mai eficientă activitate au fost analizate două dintre proiectele de succes ale anului 2006, respectiv dezvoltarea software-ului pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) şi primul export românesc de know-how în domeniul proiectelor informatice majore pentru Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate din Bulgaria.

Un reper important al anului 2006 îl reprezintă participarea companiei la „Reforma sectorului sănătăţii” din Bulgaria, contribuind, prin soluţia de eHealth dezvoltată şi prin expertiza deţinută în domeniu, la îmbunătăţirea calităţii managementului în cadrul sectorului de sănătate. Proiectul este o premieră, reprezentând începerea implementării într-o ţară străină a unui sistem informatic integrat de o complexitate uriaşă de către o companie românească.

Prin evoluţia sa, SIVECO Romania oferă un model de dezvoltare pentru industria românească de IT. Aceasta înseamnă soluţii performante de EAS (Enterprise Applications Suite), eLearning, eAgriculture, eBanking, eHealth şi eBusiness adresate pieţei unice europene, o prezenţă activă în organizaţii profesionale din România dar şi de peste hotare (ANIS, ARIES, AmCham, PACI, ISTAG) şi parteneriate de afaceri cu companii de software şi hardware de talie mondială (Intel, Oracle, Microsoft, IBM, HP). Compania a început să se afirme cu putere şi în tehnologia de vârf la nivel mondial, soluţia sa de eHealth ajungând în Bulgaria, iar expertiza SIVECO în eLearning în Cipru, Kuweit, Liban, Moldova şi Emiratele Arabe Unite.

„Nominalizarea SIVECO Romania la categoria „The Most Effective Company” este o mare onoare pentru noi, întrucât certifică acţiunile noastre, prin care încercăm să consolidăm încrederea în mediul de business românesc şi să atragem atenţia asupra potenţialului industriei noastre de software. Ne bucurăm să evoluăm pe traseul pe care ni l-am propus, iar investiţia făcută de Enterprise Investors în 2005 ne sprijină în devenirea unui important integrator de software la nivel regional. Mulţumim pentru această importantă nominalizare ce recomandă o dată în plus SIVECO România drept partener de încredere pentru dezvoltarea unor afaceri de succes atât în ţară cât şi peste hotare”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing Manager la SIVECO România, în cadrul Galei Ventura 2006.

Despre investiţia Enterprise Investors în SIVECO România

Enterprise Investors şi Intel Capital au anunţat în 2005 investiţia de 12 milioane USD în cea mai mare firmă românească de software, SIVECO Romania, marcând astfel şi cea mai importantă investiţie internaţională de IT din zonă. În urma acestei investiţii, Intel Capital şi Polish Enterprise Fund V (un fond de investiţii administrat de EI) deţin 32,5% din pachetul de acţiuni al SIVECO Romania.

Această investiţie strategică a venit ca o confirmare a performanţelor companiei SIVECO Romania, susţinând intenţia acesteia de a acţiona în anii următori ca un lider regional în IT. Susţinând strategia companiei, la nivelul anului 2006, parteneriatul cu Intel s-a concretizat prin direcţionarea fondurilor investite către activitatea de dezvoltare – cercetare, dar şi prin alocarea lor şcolarizării de specialişti.