SIVECO Romania a obţinut Locul I în “Topul firmelor Bucureşti - 2007” la categoria Cercetare-Dezvoltare şi High Tech | SIVECO Romania

Marţi, Noiembrie 11, 2008

SIVECO Romania a câştigat locul întâi la categoria “Cercetare-Dezvoltare şi High Tech, Întreprinderi mari - Tehnologia Informaţiei”. Premiul a fost acordat de către Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a evenimentului “Topul firmelor Bucureşti 2007”.

"Pentru noi, acest premiu este foarte important deoarece reprezintă o recunoaştere a eforturilor pe care compania noastră le face pentru promovarea industriei IT  în România, dar şi în străinătate. Tehnologia informaţiei reprezintă o componentă esenţială a dezvoltării societăţii noastre. Suntem  bucuroşi că în cei 17 ani de existenţă ai săi, compania noastră a crescut constant, şi că, alături de partenerii şi beneficiarii noştri am reuşit să transformăm în realitate ceea ce ne-am asumat. Fireşte că aceste reuşite ne stimulează să mergem mai departe, să dezvoltăm noi proiecte complexe, utile mediului economic si societatii romanesti in ansamblu", declară Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO România.

Realizarea topului firmelor din Bucureşti are in vedere şase domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare şi High Tech; Industrie; Agricultură, Pescuit, Piscicultură; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism.

Fiecare top conţine câte 10 firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderilor. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor au fost: cifra netă de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

Premianţii celei de-a XV-a ediţii au fost stabiliţi dintre cele 41.511 firme ce au îndeplinit cumulativ criteriile luate în calcul de organizatori.

Performanţele organizatiilor aflate în top sunt cu atât mai meritorii cu cât se refera la  rezultatele obţinute în primul an după aderarea României la Uniunea Europeană. Strategie, viziune, consecvenţă, pasiune, munca în echipă sunt doar câteva dintre ingredientele succesului în afaceri pe care îl au premianţii noştri”, a declarat Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti.

În Bucureşti sunt concentrate o cincime din firmele înregistrate la nivel naţional, 64% din volumul total al investiţiilor străine atrase de România, 35% din volumul exporturilor şi 40% din volumul importurilor.