SIVECO Romania participă la cea mai importantă expoziţie educaţională din Orientul Mijlociu | SIVECO Romania

SIVECO Romania participă la cea mai importantă expoziţie educaţională din Orientul Mijlociu

Miercuri, Martie 11, 2009

SIVECO Romania participă în aceste zile ca partener al Ministerului Educaţiei din Emiratele Arabe Unite (UAE) la Gulf Education Supplies and Solutions (GESS), cea mai importantă expoziţie educaţională din Orientul Mijlociu. Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Şeicului Mahammed bin Rashid Al Maktoum, Vice Preşedinte, Prim Ministru şi Conducător al Dubaiului. 

Bugetele impresionante pe care ţările din zona Orientului Mijociu le alocă educaţiei (peste 30 de miliarde de dolari anual), fac din acest eveniment punctul de întâlnire al celor mai importanţi dezvoltatori de soluţii educaţionale din întreaga lume şi al beneficiarilor viitoarelor proiecte de anvergură. 

Ministerul Educaţiei din UAE a ales SIVECO Romania pentru a implementa în şcolile din regiune conţinutul educaţional interactiv AeL. Principalul obiectiv al proiectului este acela de a contribui la dezvoltarea şi modernizarea sistemului educaţional din UAE şi de a încuraja utilizarea resurselor IT&C în procesul de predare/învăţare din învăţământul preuniversitar. 

Beneficiarii acestui proiect sunt elevii şi profesorii din UAE care au acces la peste 3.000 de obiecte educaţionale AeL pentru biologie, fizică, chimie, geografie şi matematică, disponibile în arabă şi engleză. Conţinutul educaţional a fost tradus şi localizat cu ajutorul profesorilor locali pentru a respecta curicula oficială şi cultura arabă. De asemenea, profesorii beneficiază de instruire privind utilizarea resurselor IT&C, în special a conţinutului digital interactiv, în vederea creşterii interactivităţii la orele de curs şi asigurării unui nivel optim de cunoştinţe de folosire a calculatorului. 

În cadrul expoziţiei GESS 2009, reprezentanţii SIVECO Romania prezintă soluţia de eLearning implementată în cadrul proiectului din UAE. Dezvoltarea de lecţii interactive este o continuare a proiectului care a debutat cu realizarea primului portal educaţional naţional din Emiratele Arabe Unite. La ora actuală peste 30,000 de elevi, studenţi si profesori au acces la resursele educaţionale postate online. Rezultatele considerabile înregistrate de acest proiect i-au determinat pe reprezentanţii Ministerului Educaţiei să dezvolte colaborarea cu SIVECO Romania prin adaptarea soluţiei de eLearning AeL la cerinţele specifice sistemului de învăţământ din UAE. 

SIVECO Romania este prezentă la GESS 2009 alături de partenerii Microsoft şi SANAKO, pentru a prezenta cele mai moderne soluţii educaţionale integrate şi proiectele comune dezvoltate în regiune. 

Mai multe detalii despre programul evenimentului puteţi afla vizitând: http://www.gulfeducation.info/.