SIVECO Romania participă la Educa Berlin, cea mai importantă conferinţă globală de eLearning | SIVECO Romania

Miercuri, Noiembrie 16, 2011

Evenimentul reuneşte anual peste 2.000 de specialişti în educaţia asistată de calculator, din sectorul public şi privat din întreaga lume

Bucuresti, 16 noiembrie 2011 - În perioada 30 noiembrie - 2 decembrie Berlinul devine capitala mondială a tehnologiei aplicate în educaţie, găzduind cea de-a 17 ediţie a Conferinţei Internaţionale de Instruire şi Educaţie Asistată de Calculator "Online Educa Berlin".

Sesiunile conferinţei reunesc peste 2.000 de factori de decizie din ministere ale educaţiei, experţi în educaţia asistată de calculator, manageri ai companiilor de IT, dezvoltatori de software educaţional, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, cercetători, traineri şi specialişti în resurse umane din peste 100 de ţări. În cadrul expoziţiei dedicate sute de companii IT de top îşi prezintă produsele şi serviciile de eLearning.

SIVECO Romania participă în acest an la faimoasa conferinţă Educa Berlin atât în cadrul expoziţiei cât şi în cadrul conferinţelor, pentru a prezenta rezultatele proiectului "Profesorul - creator de soft educaţional".

Proiectul "Profesorul - creator de soft educaţional" este considerat un exemplu de succes în îmbunătăţirea educaţiei româneşti şi cu siguranţă un punct de reper în stabilirea tendinţelor în eLearning. În cadrul conferinţei Educa Berlin avem ocazia să diseminăm rezultatele proiectului şi să stabilim o platformă de comunicare cu specialişti ai educaţiei din întreaga lume", a declarat Radu Jugureanu, Coordonatorul proiectului "Profesorul - creator de soft educaţional", din cadrul SIVECO Romania.

Proiectul, implementat în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi SIVECO Romania, contribuie semnificativ la dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice privind realizarea propriilor aplicaţii de soft educaţional şi îmbunătăţirea capacităţii de a utiliza metode interactive de predare-învăţare.

Proiectul "Profesorul - creator de soft educaţional" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 şi îşi propune elaborarea şi implementarea unui program de formare continuă pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar românesc. Proiectul a fost demarat la nivel naţional în anul 2009 şi are o durată de 3 ani.

La eveniment participă membrii echipei de implementare a proiectului precum şi primii trei clasaţi ai consursului de realizare de soft educaţional organizat în cadrul proiectului. Cei 1.686 profesori din toată ţara, beneficiarii direcţi ai proiectului, au fost încurajaţi să dezvolte câte un soft educaţional, pe care îl pot folosi la ora de clasă.

Conferinţa Online Educa Berlin este principala platformă de întâlnire a specialiştilor în educaţia asistată de calculator din întreaga lume, reuniţi an de an pentru a dezbate ultimele trenduri şi tehnologii avangardiste aplicate pentru îmbunătăţirea educaţiei.

SIVECO Romania este o prezenţă constantă în cadrul celor mai importante evenimente internaţionale din domeniul tehnologiei educaţiei. De-a lungul celor aproape 20 de ani de activitate, compania a devenit un jucător mondial în sfera tehnologiei aplicate în educaţie, implementând proiecte de eLearning de succes în tări din Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu şi Apropiat, Nordul Africii şi ţările CIS.