SIVECO Romania participă la Educa Berlin, cea mai prestigioasă reuniune europeană a experţilor în eLearning | SIVECO Romania

SIVECO Romania participă la Educa Berlin, cea mai prestigioasă reuniune europeană a experţilor în eLearning

Joi, Decembrie 4, 2008

În perioada 3 - 5 decembrie are loc la Berlin cea de-a 14 ediţie a Conferinţei Internaţionale de Instruire şi Educaţie asistată de calculator, “Online Educa Berlin”. 

Peste 2.000 de delegaţi din 90 de ţări iau parte la sesiunile conferinţei şi peste 120 de companii de top îşi prezintă produsele de eLearning în cadrul expoziţiei dedicate. 

Evenimentul este punctul de întâlnire al celor mai importanţi experţi în educaţia asistată de calculator din sectorul privat şi academic, al factorilor de decizie din mediul politic, managerilor din companiile de IT&C ce dezvoltă software educaţional, reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ, cercetătorilor, trainerilor şi specialiştilor în resurse umane.  

Deja un partener tradiţional al acestui eveniment, SIVECO Romania este prezentă, atât în cadrul expoziţiei – cu stand propriu, cât şi în cadrul conferinţelor. Prezentarea cazului de succes SEI - Sistem Educaţional Informatizat, susţinută de profesorul Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent, reprezintă un punct de interes pentru specialiştii mondiali în eLearning. 

Prezenţa SIVECO Romania în cadrul sesiunilor ştiinţifice ale acestei prestigioase conferinţe dovedeşte că notorietatea Proiectului SEI şi a soluţiei de eLearning AeL a depăşit de mult graniţele ţării. Cred că în România putem vorbi despre existenţa unei viziuni coerente în ceea ce priveşte eLearning-ul şi cu siguranţă avem un cuvânt de spus în stabilirea tendinţelor în acest domeniu”, a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Department Manager. 

Alături de reprezentanţii SIVECO Romania, la eveniment iau parte câştigătoarea premiului de excelenţă în cadrul Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual 2008 (CNIV) şi echipa câştigătoare a Cupei SIVECO 2008. 

Invitaţi speciali ai SIVECO Romania, câştigătorii participă  la workshopuri având ca subiect modalităţile de proiectare a lecţiilor interactive, calitatea conţinutului educaţional şi cele mai noi tehnologii de dezvoltare a resurselor interactive destinate învăţării.  De asemenea, tinerii câştigători ai Cupei SIVECO au ocazia să-şi prezinte în fata unui public internaţional, în cadrul standului SIVECO Romania, proiectul cu care au triumfat în acest an. 

Subiectele abordate la Online Educa Berlin 2008 analizează cele mai inovative modalităţi prin care tehnologia poate fi integrată în educaţie şi instruire în diverse zone ale globului. Accentul se pune pe promovarea oportunităţilor de colaborarea online într-un context educaţional, dezvoltarea de conţinut interactiv pentru creşterea eficienţei procesului de predare/învăţare şi prezentarea celor mai noi dispozitive  şi aplicaţii mobile destinate învăţării.  

SIVECO Romania este deja un nume recunoscut la nivel mondial, reprezentând prima companie din România care a primit Premiul I la secţiunea eLearning cu ocazia World Summit for Information Society. Lecţiile interactive AeL, disponibile în toate şcolile din România, au primit titlul de „Cel mai bun conţinut educaţional din lume” într-o competiţie la care au concurat proiecte din 168 de ţări.