SIVECO Romania participă la Forumul Organizaţiei Mondiale a Vămilor | SIVECO Romania

SIVECO Romania participă la Forumul Organizaţiei Mondiale a Vămilor

Marţi, Octombrie 5, 2010

Soluţia eCustoms care este prezentată la standul companiei a fost implementată în Turcia şi în România

Bucureşti, 5 octombrie 2010 - În perioada 5 - 8 octombrie 2010, la Istanbul are loc Forumul Organizaţiei Mondiale a Vămilor la care SIVECO Romania este prezentă în calitate de furnizor de soluţii eCustoms pentru Administraţia Vamală din Turcia şi din România.

La eveniment participă directori ai administraţiilor vamale din toată lumea, reprezentanţi guvernamentali, furnizori de servicii IT, academicieni, economişti. Aceştia vor aborda aspecte esenţiale legate de parteneriatul şi colaborarea de tip public-privat în modernizarea sistemului vamal la nivel mondial.

În calitate de furnizor de top în domeniul soluţiilor eCustoms, SIVECO Romania prezintă în cadrul evenimentului experienţa şi expertiza pe care le deţine în domeniul vamal.

Soluţia eCustoms a fost implementată de SIVECO Romania în cadrul proiectului pentru Autoritatea Naţională a Vămilor din România, la nivelul celor 39 de birouri vamale, al celor 42 de Direcţii Judeţene şi respectiv al Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, al celor 8 Direcţii Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale şi al aparatului central (HQ).

De asemenea, în cadrul consorţiului de companii format din STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.S., KoçSistem Information Communication Services Inc. şi KPMG Turcia, SIVECO Romania a participat la implementarea cu succes a Noului Sistem Computerizat de Tranzit NCTS (New Computerized Transit System) din Turcia.

NCTS este un sistem Trans-European de management şi control al operaţiunilor de tranzit pentru mărfurile transportate pe calea rutieră.

Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate şi pe procesarea electronică a datelor, acesta garantează un management modern şi mult mai eficient decât cel tradiţional, bazat pe documente pe suport de hartie.

Prin implementarea NCTS în cadrul Administraţiei Vamale din Turcia şi al Autorităţii Naţionale a Vămilor din România au fost îndeplinite principalele obiective legate de creşterea eficienţei procedurilor de tranzit, îmbunătăţirea prevenirii şi detectării fraudelor, accelerarea şi securizarea operaţiunilor desfăşurate în cadrul procedurii de tranzit, îmbunătăţirea comunicării între administraţiile vamale, pe de o parte, şi între administraţiile vamale şi operatorii economici, pe de altă parte.

"Solutia eCustoms a SIVECO Romania contribuie la implementarea de sisteme IT vamale, sigure, integrate, interoperabile şi accesibile pentru schimburile electronice de date conţinute în declaraţiile vamale, oferind în acelaşi timp operatorilor economici, multiple soluţii tehnice privind schimbul electronic de informaţii cu autorităţle vamale şi o mai mare flexibilitate în prezentarea declaraţiilor vamale", a declarat Dan Tuhar, Director eCustoms în cadrul SIVECO Romania.