SIVECO Romania participă la Summitul Internaţional “Information Educational System” | SIVECO Romania

Joi, Octombrie 11, 2007

Tbilisi, Georgia, 11 octombrie 2007 – Astăzi a debutat Summitul statelor CSI - “Educational Information System”. Obiectivele principalele ale Summitului vizează prezentarea celor mai recente inovaţii precum şi schimbul de experienţă privind implementarea celor mai noi tehnologii informaţionale destinate sistemelor de învăţământ din ţările CSI şi din alte ţări europene. Organizatorii Summitului sunt Ministerul Educaţiei şi Cercetării din Georgia şi compania HP.

Viitorul ţărilor noastre depinde în mod direct de generaţia tânară. Statul este obligat să asigure un nivel corespunzator de educaţie, utilizând cele mai noi tehnologii informaţionale. De aceea, misiunea de informatizare a şcolilor reprezintă o responsabilitate importantă în toate aceste ţări şi noi facem tot posibilul ca începând de azi să asigurăm copiilor noştri cunoştinţele şi abilităţile necesare utilizării tehnologilor la nivelul standardelor internaţionale” – a afirmat Ministrul Educaţiei şi Cercetării din Georgia, Alexandru Lomaia la deschiderea Summitului.

La Summit participă reprezentanţii sistemului educaţional preuniversitar din Georgia, Kazahstan, Armenia, Turkmenistan, Azerbaijan, Ucraina, Belarus şi Uzbekistan. La eveniment sunt invitate şi cele mai importante companii de pe piaţa de IT, cei mai importanţi experţi IT (cu o vastă experienţă în realizarea de proiecte educaţionale), precum şi reprezentanţii companiilor comerciale care participă activ la dezvoltarea tehnologiilor educaţionale destinate sistemului de învăţământ.

Specializată în dezvoltarea şi implementarea unor soluţii complexe de software, SIVECO Romania a fost invitată să împărtăşească audienţei experienţa sa în cadrul unor proiecte naţionale şi internaţionale de anvergură. Pentru soluţiile de software educaţional SIVECO Romania a primit numeroase premii: "Best practice in eGovernment" - Bruxelles 2001, la Conferinţa Europeană la nivel ministerial asupra eGovernement „De la politică la practică”; Marele premiu al Comisiei Europene în domeniul cercetării şi dezvoltării - IST Prize (pentru dezvoltarea AeL Learning Management System). Soluţiile informatice ale companiei SIVECO Romania sunt  implementate în peste 4800 de şcoli.

Pe parcursul a 2 zile, în cadrul Summitului vor fi prezentate proiecte ICT deja implementate în sisteme de învăţământ din diverse ţări. În cadrul sesiunilor de lucru se vor analiza şi principalele provocări privind informatizarea învăţământului din ţările CSI, efectele acestora în viitorul apropiat precum şi modalităţile prin care acestea pot fi depăşite.

În cadrul expoziţiei, compania HP va prezenta versiunile demo ale soluţiilor de software educaţional realizate de Microsoft, Canonical şi SIVECO Romania, soluţii educaţionale ce sunt deja utilizate de sisteme de învăţământ din alte ţări.

Despre HP

Compania HP are ca obiectiv simplificarea utilizării tehnologiilor informaţionale urmărind să sprijine rezolvarea problemelor tuturor clienţilor săi, de la utilizatori individuali la cele mai mari corporaţii. Portofoliul produselor şi soluţiilor HP include sisteme de imprimare şi editare a imaginilor, PC-uri, software, servicii şi infrastructuri în domeniul IT. HP este una dintre cele mai mari companii din lume cu o cifră de afaceri de peste 100.5 miliarde $ conform situaţiilor financiare ce surprind ultimele 4 trimestre încheiate la 31 iulie 2007.

Pentru informaţii suplimentare despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) se poate accesa web site-ul: http://www.hp.com/.

Despre Ministerul Învăţământului şi Cercetării din Georgia şi proiectul “Deer Leap ”

În anul 2005 Ministerul Învăţământului şi Cercetării a lansat programul special “Deer Leap”. Acest program va fi derulat pe o perioadă de 4 ani şi are ca scop dotarea cu calculatoare a tuturor şcolilor din Georgia, reprezentând un proces complex de implementare a tehnologiilor ICT în procesul educaţional, precum şi conectarea unităţilor de învăţământ la Internet.