SIVECO Romania a participat la Conferinţa "eHealth 2011 - Servicii medicale fără bariere" | SIVECO Romania

SIVECO Romania a participat la Conferinţa "eHealth 2011 - Servicii medicale fără bariere"

Vineri, Iunie 10, 2011

Soluţiile IT performante asigură sănătatea sistemului de sănătate

Bucureşti, 10 iunie 2011 - Profesioniştii IT s-au reunit ieri pentru a prezenta şi analiza cele mai moderne soluţii de îmbunătăţire a sistemului naţional de sănătate, în cadrul conferinţei de eHealth, organizate anual de către grupul de presă Agora.

Prezentă în cadrul evenimentului în calitate de susţinător consacrat al calităţii serviciilor de sănătate, SIVECO Romania este un promotor activ în evidenţierea necesităţii implementării proiectelor de eHealth, ca iniţiativă strategică de modernizare a oricărei societăţi.

"Pas cu pas, tot ceea ce construim este orientat către acel tip de comunitate în care performanţa deschide noi perspective vieţii de zi cu zi. SIVECO Romania susţine efortul autorităţilor statului de a investi în sănătatea pacienţilor. Suntem mândri că putem oferi partenerilor din proiectele de eHealth un plus de valoare esenţial", declară Dan Donciulescu, Director adjunct department eHealth în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania contribuie la implementarea celui mai complex proiect IT desfăşurat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate (SIUI). Acesta este un mijloc esenţial pentru eficientizarea sistemului asigurărilor de sănătate din România şi creşterea calităţii serviciilor medicale şi farmaceutice.

La nivel internaţional, SIVECO Romania a fost implicată activ în proiecte ample din domeniul sănătăţii: proiectul de informatizare a sistemului naţional de sănătate, implementat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din Bulgaria (NHIF) dezvoltarea unui sistem informatizat destinat sistemului de asigurare socială şi de sănătate din Franţa şi Croaţia.

"Susţinem în mod concret unirea eforturilor de însănătoşire a sistemului de sănătate din România, inclusiv prin mai buna înţelegere atât a problemelor acestuia, cât şi a posibilelor soluţii pentru depaşirea acestora", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

În cadrul Galei Premiilor eHealth 2011, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit din partea Agora un premiu special pentru Sistemului Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate, cel mai complex proiect informatic dedicat sistemului de sănătate românesc.