SIVECO România a participat la Convenţia Anuală Financiară Europeană | SIVECO Romania

SIVECO România a participat la Convenţia Anuală Financiară Europeană

Joi, Februarie 15, 2007

Bucureşti, 15 Februarie 2007 –  Atena a fost recent gazda celei de-a 20-a Convenţii Anuale Financiare Europene. Evenimentul s-a bucurat de participarea unor personalităţi precum  domnul Ierotheos Papadopoulos, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Grecia, domnul Lukas Papademos, Vice-Preşedinte în cadrul Băncii Central Europene, domnul Farouk Abd El Baky El Okdah, Guvernator al Băncii Centrale a Egiptului.

Prezentă la eveniment în calitate de unic reprezentat al domeniului IT&C din România, compania SIVECO România, a fost reprezentată de doamna  Andreea Niculae, Business Developer Manager, Financial Services Industry.

Participarea la acest eveniment se înscrie în stategia companiei SIVECO România de a deveni o prezenţă din ce în ce mai activă pe piaţa financiar-bancară regională, prin replicarea la nivel european a produselor şi soluţiilor sale de succes şi prin lărgirea portofoliului de soluţii şi produse dedicate sectorului financiar bancar.

„Integrarea în Uniunea Europeană şi alinierea la standardele de dezvoltare ale ţărilor membre reprezintă o condiţie „obligatorie” pentru România, dar în acelaşi timp şi  oportunitatea de promovare a valorilor, competenţelor şi expertizei noastre în domenii cheie ale economiei. Sectorul financiar-bancar este unul dintre domeniile cele mai avansate din acest punct de vedere, şi rolul tehnologiei devine din ce în ce mai important în asigurarea unor servicii calitative, sigure şi pentru reglementarea standardelor de plăţi electronice trans-frontaliere” , declara doamna Andreea Niculae.

Convenţia a adus în prim plan subiecte de actualitate pentru mediul de afaceri european, urmărind în acelaşi timp trasarea direcţiilor de evoluţie ale pieţei financiare regionale.

Printre tematicile abordate sau numărat: oportunităţi şi provocări în zona financiară europeană ca urmare a lărgirii Uniunii Europene, trecerea la moneda unică europeană, tendinţe privind creditarea, perspectivele sistemelor de plăţi, carduri şi e-Commerce, creşterea puternică a pieţei primare şi secundare de mortgage în Europa de Sud-Est.

Reglementările stricte impuse de alinierea la standardele pieţelor internaţionale, precum şi competiţia strânsă generată de pătrunderea marilor companii străine, au transformat sectorul financiar-bancar românesc într-unul dintre cele mai dinamice sectoare economice.

Considerată o piaţă încă neexploatată, România are un potenţial deosebit în ceea ce priveşte piaţa de retail, piata de mortgage, piata de capital şi alte instrumente specializate. Ca urmare, nevoia de a oferi clienţilor servicii de calitate în condiţii de maximă eficienţă şi securitate a impus adoptarea de către industrie a unor soluţii informatice performante capabile să asigure un management eficient al activităţii bancare.

În acest context, în condiţiile unei pieţe din ce în ce mai competitive, devine evidentă nevoia unei gestiuni cât mai eficiente a resurselor organizaţiei.

Soluţiile companiei SIVECO România dedicate organizaţiilor din domeniul financiar-bancar, SIVECO Applications – soluţie de tip ERP, SIVECO Business Analyzer (SBA) - aplicaţie de tip business intelligence, SIVADOC – soluţie dedicată gestiunii documentelor şi fluxurilor de date, precum şi soluţii integrate de CRM şi gestiunea dosarelor de credit, soluţia de e-Learning sau soluţii integarte de Custodie si Asset Management corespund perfect cu cerinţele acestei pieţe, şi oferă companiilor din domeniu răspunsul competent la provocările europene.

Compania SIVECO România este o prezenţă activă pe plan european, în acest sens pot menţiona câştigarea unor licitaţii internaţionale şi implementarea de soluţii informatice complexe în ţări precum Cipru, Franţa, Bulgaria, Croaţia. Replierea în plan european şi internaţional a proiectelor noastre de succes reprezintă un obiectiv cheie în politica de dezvoltare a companiei. SIVECO România va continua să acţioneze ca un vector de imagine în lume pentru industria românească de software şi pentru construirea unui mediu de afaceri etic, responsabil şi îşi propune să evolueze de la statutul de cea mai importantă casă românească de software, la cel de integrator software regional, pentru a ajunge, în următorii 10 ani, un lider la nivel european”, declară doamna Irina Socol, Director General SIVECO România.

Între proiectele de suscces derulate de SIVECO România în zona financiar-bancară, menţionăm, implementarea unor sisteme de supraveghere şi raportare, prin care se asigură monitorizarea pieţei bancare şi financiare non-bancare (Banca Naţională a României) şi respectiv, piaţa asigurărilor şi a brokerilor de asigurări (Comisia  de Supraveghere a Asigurărilor).

Un alt proiect, cu un impact deosebit asupra sectorului financiar, a fost soluţia SIVABON – o soluţie implementată la Biroul de Credit, soluţie prin intermediul căreia, în prezent peste 27 de participanţi consultă baza de date a Biroului de Credit, în vederea primirii raportului de credit, raport care înglobează informaţii (date negative, date pozitive) despre compartamentul „financiar” al clienţilor, persoane fizice.

Referinţele SIVECO România în domeniul financiar – bancar nu se opresc aici, compania noastră a derulat şi derulează în prezent, proiecte importante cu companii precum Raiffeisen Bank, CEC, Citibank, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, ING LIFE, etc.