SIVECO Romania a premiat câştigătorii concursului de informatică .campion | SIVECO Romania

SIVECO Romania a premiat câştigătorii concursului de informatică .campion

Luni, Mai 28, 2007

Galaţi, 28 mai 2007 - Recent, oraşul Galaţi a fost gazdă primitoare pentru elevii pasionaţi de informatică, finaliştii ai concursului .campion, şi profesorii lor coordonatori. Proiectul .campion, desfăşurat sub auspiciile Centrului de Excelenţă SIVECO, este un program de pregătire de performanţă în informatică, susţinut de profesori de prestigiu şi studenţi, foşti câştigători ai olimpiadelor internaţionale de informatică.

La finala din acest an au fost prezenţi 60 de elevi din 20 de judeţe din România, Bulgaria şi Republica Moldova. Ca în fiecare an, au fost invitaţi să concureze în finală, elevii clasaţi pe primele locuri la fiecare dintre cele trei grupe din concurs. Elevii prezenţi la Galaţi au înregistrat cele mai mari punctaje după încheierea celor 12 runde de concurs desfăşurate online.

Societate informaţională spre care se îndreaptă şi România, are nevoie de tot mai mulţi specialişti în domeniul informaticii şi al tehnologiei informaţiei. Dezvoltarea programului .campion, iniţiat de SIVECO Romania, unul dintre cei mai importanţi furnizori şi integratori de eSoluţii şi de proiecte software din România, se înscrie în strategia companiei de a contribui la dezvoltarea potenţialului acestor tineri valoroşi pentru obţinerea de viitoare performanţe în informatică”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania şi coordonatorul proiectului .campion.

Implicată activ în antrenarea şi promovarea viitorilor profesionişti din domeniul IT&C, SIVECO Romania a premiat câştigătorii cu produse multimedia.

Premiile întâi au fost acordate elevilor:

• Bogdan Stelian Casu-Pop de la Colegiul Naţional Unirea din Focşani la grupa mică,
  • Vlad Duţă, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea la grupa mijlocie,
  • Iskren Chernev, reprezentantul Bulgariei la grupa mare.

Premiul doi a revenit elevilor:

• Victor Ionescu de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din Ploieşti la grupa mică,
  • Ovidiu Cotleţ de la ªcoala Creştină Filadelfia din Suceava la grupa mijlocie
  • Rostislav Rumenov din Bulgaria, la grupa mare.

Ocupanţii locului trei au fost:

• Ştefan Radu Voroneanu de la Liceul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti la grupa mică,
  • Cosmin Gheorghe şi Alexandru Tăndrău, reprezentanţii Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti la grupa mijlocie respectiv grupa mare.

Performanţele deosebite obţinute de elevii români în competiţiile de informatică naţionale şi internaţionale, au fost confirmate şi în cadrul finalei ediţiei 2007 a concursului .campion, participanţii valoroşi făcând faţă cu brio subiectelor de dificultate sporita propuse spre rezolvare.

Valoarea problemelor a fost confirmată şi de faptul că acestea au fost utilizate de reprezentanţii Bulgariei pentru a-şi pregăti lotul naţional de informatică în vederea participării la olimpiada internaţională de informatică.

Despre .campion:

Concursul .campion urmăreşte reunirea tinerilor care prin ideile lor inovatoare contribuie creativ la dezvoltarea pieţei de software.

Elevii se înscriu voluntar în acest program, fiind încurajaţi să-şi dezvolte gândirea algoritmică, abilităţile de programare şi spiritul competitiv.

Rundele de pregătire alternează cu rundele de concurs şi se desfăşoara online pe site-ul http://campion.edu.ro/.

Organizatorii concursului .campion vizează extinderea colaborărilor internaţionale în perioada următoare.