SIVECO Romania a premiat olimpicii în informatică ai anului 2007 | SIVECO Romania

SIVECO Romania a premiat olimpicii în informatică ai anului 2007

Miercuri, Aprilie 18, 2007

Bucureşti, 18 aprilie 2007Între 10 şi 16 aprilie s-a desfăşurat cea de-a şaptea ediţie a Olimpiadei Naţionale de Informatică, găzduită de oraşul Cluj-Napoca.  Competiţia a reunit peste 450 de elevi de gimnaziu şi liceu din toate judeţele României.

Tinerii concurenţi participanţi la cea de-a şaptea ediţie a Olimpiadei Naţionale de Informatică au oferit soluţii ingenioase la subiectele cu grad ridicat de dificultate ce le-au fost propuse. Câştigătorii din acest an se anunţă concurenţi extrem de puternici la viitoarele competiţii informatice internaţionale.

Sponsor tradiţional al competiţiei, SIVECO Romania a premiat ocupanţii locului I la fiecare categorie.

SIVECO Romania susţine activ proiectele educaţionale ce oferă elevilor posibilitatea de a-şi valorifica întregul potenţial şi de a-şi demonstra cunoştintele informatice dobândite în şcoală. Este o şansă extraordinară să te implici în dezvoltarea acestor tineri valoroşi, care cu siguranţă vor obţine perfomanţe şi la nivel internaţional” a declarat Dana Vlădoiu, Training Project Coordinator SIVECO România.

Evenimentul din acest an a îmbinat probele de concurs cu sesiuni de workshop-uri adresate profesorilor şi cu activităţi educative de petrecere a timpului liber.

În cadrul sesiunii de workshop-uri, Dana Vladoiu a prezentat “INTEL Teach Essentials Course”, un proiect dezvoltat de Intel Corporation şi ICT (Institute of Computer Technology) ce promovează integrarea noilor tehnologii în activităţile didactice, facilitând învăţarea centrată pe elev prin metode active.

Profesorii prezenţi la eveniment s-au declarat interesaţi de acest proiect considerând că vizează o componentă pedagogică a cărei structură practică nu este foarte bine reprezentată actualmente în sistemul de învăţământ românesc.