SIVECO Romania, premiazã câştigãtorii Concursului INFO-OLTENIA | SIVECO Romania

SIVECO Romania, premiazã câştigãtorii Concursului INFO-OLTENIA

Luni, Martie 5, 2007

Slatina, 5 martie 2007 - În perioada 22-24 februarie s-a desfãşurat la Slatina, cea de-a IX-a ediţie a Concursului interjudeţean de informaticã - INFO OLTENIA. Evenimentul a fost gãzduit de Colegiul Naţional Radu Greceanu şi s-a bucurat de o participare numeroasã, reflectatã atât în numãrul mare de concurenţi înscrişi, cât şi în prezenţa unor parteneri cu renume.

Concursul organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al judeţului Olt, a fost structurat pe douã secţiuni distincte - o probã individualã şi una pe echipe. Prima zi de concurs a gãzduit proba individualã, deschisã tuturor elevilor claselor IX-XII. Cea de-a doua zi a fost dedicatã concursului pe echipe, regulamentul acceptând doar echipe formate dintr-un elev de clasa a IX-a şi unul de clasa a X-a, sau un elev de clasa a XI-a şi unul de clasa a XII-a.

Concursul INFO-OLTENIA reprezintã un antrenament regional pentru reprezentanţii judeţelor Olt, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Mehedinti, ce vor participa la Olimpiada Naţionalã de Informaticã, un alt mare concurs sprijinit de SIVECO Romania.

Creşterea de la an la an a numãrului de licee ce îşi trimit reprezentanţi la acest concurs de programare, se datoreazã notorietãţii câştigate în urma ediţiilor precedente, dar şi interesului tot mai accentuat al elevilor pentru domeniul informaticii.

SIVECO Romania a premiat cele mai bune şase lucrãri, cu produse multimedia. Proiectele premiate au fost originale, bine realizate şi argumentate. Câştigãtorii din acest an, au mari şanse sã se impunã şi la Olimpiada Naţionalã de Informaticã. 

Prin participarea la aceste acţiuni, SIVECO Romania îşi propune sã îi încurajeze pe tinerii pasionaţi de crearea şi dezvoltarea de software. Suportul oferit elevilor participanţi la Concursul interjudeţean de informaticã - INFO OLTENIA, se înscrie în strategia companiei de a contribui la promovarea şi motivarea tinerilor valoroşi, în vederea creşterii performanţelor viitoare.